Få bedre selvtillit

Slik får du opp selvtilliten!

Sliter du med å tro på deg selv? Her er noen gode råd for bedre selvtillit.

Alle sliter litt med selvtilliten iblant. Her er rådene som kan hjelpe!
Alle sliter litt med selvtilliten iblant. Her er rådene som kan hjelpe! Foto: Getty images
Publisert Oppdatert

De aller fleste sliter med dårlig selvtillit i perioder, til og med de som virker mest selvsikre har dager hvor de har dårlig selvtillit! Det er absolutt ingen god følelse, så vi gir deg fem gode tips til hvordan du kan få opp selvtilliten.

 

1. Si positive ting til deg selv

Alle føler seg bedre av positive ord, og tro det eller ei så hjelper det at de kommer fra en selv! Du trenger ikke å fysisk si de positive tingene, det hjelper om du bare tenker på det! Ett annet tips kan være å skrive det ned i en bok. Du kan for eksempel lage en liten liste over ting du selv synes er bra ved deg selv! Eller gjøre det til en regel at hver kveld før du legger deg, skal du si tre ting som er bra med nettopp DEG før du sovner.

 

2. Tørre å gjøre ting som er skummelt

Det hjelper faktisk å gjøre ting man synes at er litt skummelt, da vil man nemlig oppleve at det ikke er så skummelt lenger! Det trenger ikke være store greiene, men for eksempel å bli med på en aktivitet man ikke synes man er så god på. Kast deg ut i det, enten det er å hoppe fra tremeter'n eller snakke foran mange mennesker. Vi lover at det ikke er så farlig som du tror, og du vil føle deg SÅ mye tøffere når du har turt å prøve noe du er litt redd for!

 

3. Gjør ting du er god på

Så klart hjelper det også å gjøre ting man mestrer, mestringsfølelse gir helt klart bedre selvtillit! Hvis du for eksempel er god til å tegne kan du tegne ekstra mye i perioder du føler at selvtilliten er lav, eller hvis du er god i fotball er det ikke noe i veien for å spille litt ekstra fotball!

 

4. Vær med mennesker som får deg til å føle deg bra

Det som kanskje er aller viktigst er å være med mennesker man trives med. Det har ingenting å si om det er venner eller familie, så lenge du er med mennesker som får deg til å føle deg bra! Og husk at det går begge veier: Har du en venn som har en dårlig dag, er det din tur til å si noen ekstra fine ting eller finne på noe som får henne/ham til å føle seg bra.

 

5. Ikke sammenlign deg selv med andre

Er det én ting vi alle er gode på, så er det å sammenligne oss selv med andre mennesker. Det er helt klart ikke bra for selvbildet, man vil nesten alltid se andre som bedre enn seg selv! Ikke glem at den personen du sammenligner deg selv med og føler at er bedre enn deg, helt sikkert sammenligner seg selv med deg og kommer frem til motsatt konklusjon!

 

Har du noen flere gode tips for bedre selvtillit?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning