helsesøster:

Er venninnen min forelsket i meg?

Helsesøster svarer på spørsmål om å være lesbisk og bifil.

Publisert Oppdatert

Jentetrøbbel
Hei, jeg er en jente på 14 år. Og ei i klassen min virker forelsket i meg.. For hun kysser meg nesten helle tiden på kinnet og hun prøver og holde meg i handa når jeg er hos henne. Hun driver også veldig mye og klemmer meg på puppene og rompa.
Er hun forelska i meg? Og burde jeg være det i henne? Eller burde jeg spørre henne? Svar fort værsåsnill!

Hva synes du da?
Hei! Jeg kan ikke fortelle deg hvorfor hun gjør dette med deg eller om hun er forelsket i deg. Du burde ikke være forelsket i noen, dette er en følelse som skal komme av seg selv og som du vet er der når det skjer! Det jeg kan fortelle deg er at dersom du synes det er ubehagelig at hun er så fysisk, kysser deg og tar på deg, så har du rett til å si fra. Du kan spørre henne hvorfor hun gjør det eller si at du ikke synes det er naturlig for deg, at hun skal slutte med det eller finn din egen måte å si det på - dersom det er det du vil. Du har rett til å sette grenser for hvordan andre kan ta på deg på og hva som føles ok for deg.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Er nesten sikker på legning..
Hei! Jeg er en jente på 15. Jeg har i det siste vært veldig sikker på min legning. Jeg har forelsket meg i en jente. Tenker på henne hele tiden, hun liker meg også , vi kysser, osv. Jeg er bifil vil jeg tro for jeg blir forelsket i gutter også. Tror du at du vil kalle meg for bifil? Jeg kan like en jente veldig lett og synes hun er pen og søt. Det som er det er at moren min ikke vet noe. Jeg vet hvordan hun vil reagere. Og da får jeg nok aldri være med henne igjen. Hun bor i en annen by litt lenger fra meg og jeg savner henne så mye. Men det er litt vanskelig å si det til mamma. Jeg har sagt det til noen venninner. Vi har vært i et forhold i et snart 1 år nå. Og jeg får nesten aldri møtt henne. Takk på forhånd ❤

Du er som du er!
Kjære deg! Ja, det er vel ganske så sikkert at du er bifil når du forelsker deg i både jenter og gutter. Nå er du så forelsket og burde bare være lykkelig, men så var det moren din... Hvorfor er du sikker på at hun vil reagere negativt? Det er veldig synd at du ikke tør vise henne hvem du er og hva du føler. Dette må være veldig vondt og vanskelig for deg. Dessverre er det noen som opplever foreldre som har fordommer og ikke godtar barnas legning. Heldigvis er det nok også ofte slik at barna tror at foreldrene vil reagere sterkere enn de faktisk gjør og de fleste foreldre innser nok ganske snart at barna deres er akkurat som de skal være uavhengig av hvem de forelsker seg i. Dersom moren din ikke godtar deg som du er så er det hennes tap og hennes syn på dette som er gal, det er nemlig ikke noe galt i dine følelser. Du er helt riktig som du er og det er ingen grunn til å dømme deg ut fra hvem du forelsker deg i. Du skader ingen ved å være glad og forelsket!
Nå har du fortalt om legningen din til enkelte av vennene dine og da er det nok ganske sannsynlig at moren din får høre det før eller siden. Jeg synes kanskje at du skal fortelle henne det før hun hører det fra andre. Når du er så sikker på at hun vil reagere negativ så er det lurt å snakke med en venn som vet hva som kan skje. Det kan være godt å få støtte og kanskje også trøst hos noen dersom hun reagerer som fryktet. Jeg håper virkelig at du tar feil av henne og at hun viser seg større enn du tror. Husk uansett på at det ikke er din feil at andre kan være fordomsfulle og trangsynte!

Trenger du flere råd og erfaringer fra andre som har stått i samme situasjon som deg så kan du ta kontakt med skeiv ungdom og finne mer informasjon på nettsiden deres: skeivungdom.no eller ringe ungdomstelefonen på nummer 810 00 277

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

HJELP FORT!! ER FORELSKET I BESTEVENNINE!
For noen måneder siden fant jeg ut at jeg var bifil, og jeg har fått følelser for min bestevennine. Jeg er redd for å fortelle det, hva skal jeg gjøre!?

Hvilken legning har hun?
Hei! Først og fremst er det kanskje viktig for deg å vite om hun også liker jenter. Dersom hun er heterofil vet du at følelsene dine ikke vil bli gjengjeldte. Da ville jeg nok råde deg til ikke å fortelle henne om forelskelsen og heller prøve komme over den som best du kan. Dette sier jeg ikke fordi du er bifil, men fordi forelskelse som bare går en vei i et vennskap kan skremme den andre parten og skape avstand i vennskapet. Da kan det være best å ”lide i stilhet” og prøve å komme over sorgen og forelskelsen. Dersom det er for vondt for deg å være så tett venninne med en du vet du aldri kan få, så kan løsningen være å søke andre venner for en stund. Å være ulykkelig forelsket er vondt og de fleste har behov for å snakke med noen om det. Har du noen andre gode venner eller fortrolige du kan snakke med? Kanskje kan du ta kontakt med skeiv ungdom(tlf. nr. 810 00 277), her kan du prate med andre i samme situasjon eller du kan ta kontakt med LLH og også møte andre som har vært gjennom det samme.
Dersom venninnen din også er bifil eller lesbisk så blir spørsmålet om hun er viktigst for deg som venn eller kjæreste. Dersom et forhold tar slutt, hva med vennskapet da? Jeg tror jo at et vennskap kan overleve selv om man har vært kjærester, men da krever det at man snakker sammen om dette og selv er storsinnet og real i forhold til kjæreste konflikter og alle de andre følelsene som følger med et forhold. Du må selv finne ut hva du skal gjøre og hvordan du kan finne ut av hva hun egentlig føler.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Er kanskje lesbe/bifil på grunn av dette?
Hei.. Jeg lurer på om du tror jeg kanskje er bififl/lesbe (jeg har hatt guttekjærester som jeg seriøst har vært forelsket i) viss du ser disse punktene.
1. Jeg liker faktisk å se på bryster.
2. Jeg vil faktisk være bifil/lesbe.

Vær så snill å svar! Har spurt om dette før..

Den store forskjellen er følelser...
Hei! Nei, dette er ikke noe som gjør deg bifil. For å være det må du være født slik. Å like å se på bryster er slett ikke uvanlig. For å være bifil må du forelske deg i andre jenter.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Lesbe
Hei det er en lesbe i klassen som spurte på meg jeg syns ho er søt men hva skal jeg gjøre?
Hilsen lesbisk jente

Forelsket?
Hei! At du synes hun er søt er kanskje ikke nok til å bli sammen? Jeg tenker nå slik at du skal være forelsket for å få deg kjæreste. Tenk gjennom hva du føler for henne og svar ut fra det.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Seksuell legning
Hei! Jeg er en av de som føler seg veldig usikker på det med seksuell legning. Jeg har aldri vært direkte forelsket i ei jente, jeg har vært i en gutt, men jeg er ikke slik som tenker på gutter hele tiden, diskuterer hvem som er kjekkest og liker muskler. Men jeg synes noen jenter er veldig pene. Noe annet jeg lurer på og, er om ens interesser er annerledes om en er homofil, for jeg er en veldig asosial og konservativ person. Håper du svarer. Takk.

Interessene er like forskjellige

Hei!
Det du skriver er ikke noe som automatisk får meg til å tenke at du er biseksuell. Du har vært forelsket i en gutt, men ikke i jenter slik og kan da eventuelt være biseksuell. Nå er vi mennesker veldig forskjellige og hvordan vi fortrekker at en fremtidig partner skal være, hva vi liker av kropp og væremåte og hva som interesserer oss er takk og lov forskjellig fra person til person. Slett ikke alle tenker på gutter hele tiden eller vurderer dem kun ut fra overfladiske og ytre årsaker. At du ikke finner kropp, muskler og utseende så interessant at det opptar dagene dine, betyr ikke at du ikke liker dem. At du synes jenter er pene betyr heller ikke at du er biseksuell. Man kan gjerne bli fasinert av personer av samme kjønn, beundre, se opp til og finne tiltrekkende uten å bli forelsket i dem. Selvfølgelig kan det også være slik at du med tiden finner ut at du faktisk forelsker deg også i jenter, men det må nesten tiden vise. Dette må få utvikle seg til du en dag selv vet hva du føler. Å være usikker er veldig normalt.
Personligheten din forteller ingenting om legningen din. Også homofile og biseksuelle er like forskjellige som heterofile. Noen er sosiale, sprudlende og åpne mens andre er tilbakeholdne og skeptiske. Interessene er også like forskjellige i alle grupper!

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen