Helsesøster:

Er jeg i ferd med å miste bestevenninnen min?

Helsesøster svarer på spørsmål om venninnetrøbbel.

Publisert Oppdatert

Er hun sjalu?
Hei jeg er en jente på tolv år som lurer på om venninnen min er sjalu. Alt startet med at hun og en gutt i klassen var sammen, tilslutt slo han opp. Venninnen min viste at jeg var forelsket i han. Hun sa ”du kan godt spørre han for jeg liker han ikke lenger og alle vet jo at han liker deg uansett.” Så jeg spurte han og han svarte ja og nå har vi vært sammen i flere måneder. Nå kommer jeg til poenget. Hun flørter masse med han og prøver alltid å få oppmerksomheten hans. Hun har vært småsur på meg en stund og jeg tror det er derfor jeg spør henne om hun liker han også sier hun nei, men jeg vet hun gjør det. Jeg har veldig dårlig samvittighet. Burde jeg slå opp?
Jeg trenger hjelp vær så snill svar før jeg tar det feile valget!

Dårlig gjort at hun flørter med kjæresten din!
Hei! Jeg synes ikke du skal slå opp dersom dette er eneste grunnen. Hun sa du kunne spørre og du gjorde det i beste tro. Det var hun selv som slo opp. Jeg synes det er dårlig gjort av henne at hun flørter med ham nå som dere er sammen og kanskje skal du tenke mer på det enn at det er DU som har gjort noe feil? Først og fremst så kan du snakke med henne og si at du blir både lei deg og forvirret over dette. Prøv å snakk ut om dette, men ikke la henne dirigere deg og dine forhold... Snakk gjerne med foreldrene dine om dette. Foreldre kan være gode å snakke med om slike ting :)

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Har ingen venner
Hei! Jeg hadde to bestevenner, og med dem, så følte jeg at vi ALDRI skulle slutte p være bestevenner, og gå gjennom alt sammen.
Men saget men sikkert begynte den ene å gå fra meg til den populære jenta i klassen. Jeg følte meg sviktet.
Men heldigvis, følte jeg at den andre bestevennen fortsatt var bestevenner. Min, men så en dag (ca 2 uker siden den gamle BFF en min ditcha meg) sanning at hun skammet seg over meg, og at hun var lei av meg.
Hun gikk også over til den populære jenta.
Nå er hun med henne hele tiden.
Når jeg går i friminuttene for å snakke og bli med på hva de gjør, løper de bare fra meg!:( og hvis jeg vil sitte med dem på biblioteket,løper de bare vekk.
Jeg føler at jeg ikke har noen andre jeg kan stole på.
Jeg har prøvd å være med andre, men det er ingen jeg følte kunne bli ordentlige venner med.
Dessuten har jeg problemer med å stole på folk, så jeg klarer ikke å forteller dette til noen.
Hva skal jeg gjøre???? Hilsen en desperat jente

Du er for god til å bli behandlet slik!
Kjære deg! Det må være vondt for deg når de du trodde var skikkelige venner kan oppføre seg på den måten. Aldri, aldri må du tro at dette er fordi du ikke er god nok. De har oppført seg stygt og velger popularitet fremfor lojalitet, ekte vennskap og ære. Slik behandler man ikke venner! Vi får håpe at de innser hva de har valgt bort og at det ikke var verdt det. Ja, de sviktet deg, men det sier mest om dem og ingenting om deg.
De oppfører seg stygt og fryser deg ut. Slik skal ingen få lov til å behandle deg. Jeg synes du skal snakke med foreldrene dine og skolen om dette. Jeg synes du skal fortelle ”vennene” dine at du synes de oppfører seg dårlig og at du er utrolig skuffet over dem. Selv om du har problemer med å stole på noen så synes jeg du skal snakke med foreldre, lærer og/eller helsesøster på skolen eller en annen voksen om dette. Du skal ikke godta slik behandling. Det de gjør er utfrysing og slik skal det ikke få fortsette - dette er du alt, alt for god for!
Så på den andre siden. Det tar tid å bygge opp vennskap og du må gi andre muligheten til å vise at de kan bli gode venner. Gi dem sjansen. De to gamle vennene dine var ikke så mye å stole på, så sjansen for at du finner noe bedre er stor! Ikke gi deg. Gi andre en sjanse. Du er en god venn som nok aldri ville sviktet vennene dine slik dine gamle venner sviktet deg.
Nå skal du ikke gi dem opp for alltid. Forhåpentligvis modnes de og innser at de de gjorde var både dumt og stygt - og kanskje også et dårlig valg.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Mister Bestevennen Min
Hei!❤ Jeg har et problem og det er at det føles som om jeg mister bestevennina mi. Hun har sagt at jeg alltid kommer til å være bestevennen hennes men det virker ikke sånn. Jeg er redd for at jeg skal miste henne til en annen jente i klassen. Hva skal jeg gjøre?
Hilsen En fortvila jente

Vennskap skal ikke være et fengsel
Hei! Jeg tror du skal stole på venninnen din når hun sier at du alltid kommer til å være bestevennen hennes. Likevel kan hun ha behov for andre venner og i perioder også være mer sammen med dem. Du kan ikke eie andre og vennskap skal aldri være som et fengsel. For din egen del kan det være lurt å godta dette og også finne andre venner slik at du ikke blir alene når hun er sammen med andre.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Hun har tatt plassen min
Hei! I høst begynte det en ny jente i klassen, etterhvert som hun gikk der ble vi bestevenner og jeg syns hun er veldig snill og morsom ogsånt. men hun har ditchet meg ganske mye i det siste. og før hun kom var jeg en av de mest populære og alle guttene gikk etter meg og var forelsket i meg. folk syns jeg er fin ogsånt men jeg er ikke populær lenger. den nye jenta i klassen min er så pen, hun har sykt fin kropp i følge guttene og ansiktet hennes er også utrolig fint, hun har fine tenner og nydelig smil. hun bruker sminke hver dag og jeg har også måttet det etter at hun begynte, før brukte jeg ikke sminke, men etter at hun kom må jeg ha gjort det. så nå bruker jeg concealer, mascara, eyeliner og tegner på øyenbrynene mine…alle guttene drar etter denne jenta og tuller med henne hele tiden og hun er skikkelig populær. det som er dumt for henne er at hun bare har 2 jentevenner i klassen siden hun har baksnakket alle og snakket skikkelig stygt om dem og vært frekk mot de. så hun har bare meg å dra til eller hun andre som virkelig hater meg, vil kaste enn sko på hun som hater meg. men har du noen tips til hvordan jeg kan unngå å bli så sjalu?

Ingen konkurranse
Hei! Mitt råd til deg er å være den samme jenta som du var før hun kom. Du MÅ ikke forandre deg selv om hun er populær, bruker sminke eller gjør andre ting. Du velger selv hvem du vil være og du blir ikke mer populær ved å utslette deg selv og være noe du ikke egentlig er. Hun har nyhetens interesse hos guttene og du trenger ikke være sjalu. Ting går seg til. Ikke gi opp og automatisk godta at hun vinner guttene og populariteten. Vær deg selv og ikke se på dette som en konkurranse. Dere er forskjellige personer med hver deres gode og dårlige sider. Noen liker den ene, andre den andre. Kjenn etter hva som er riktig for deg og velg venner, oppførsel, hvem du er og hvem du vil være ut fra det. Ikke la andre bruke deg eller oppføre seg stygt mot deg uten å si fra.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen