helsesøster:

Er det normalt å ikke ha en BFF?

Helsesøster svarer på spørsmål om bestevenner.

Publisert Oppdatert

Mister bestevennen min :-(
Hei! Jeg hadde en bestevenn. Hun betydde alt for meg. Men nå har henne dumpet meg for en annen jente i klassen! Jeg er helt sikker på at dette er sant, for da vi spilte volly-ball i skolegården, sa henne: ” Men jeg vil være med på laget til bestevennen min!”. Også ga henne BFF-en sin en klem, som ikke var MEG :-( Det var også pinlig den dagen fordi jeg sa: ”Ja kom bort hit da!”, fordi jeg trodde at det var meg hun mente bar bestevennen sin. Jeg har snakket med foreldrene mine om det, og jeg tørr ikke i det til læreren. Hva skal jeg gjøre?!
PS: Henne venninna mi har dumpet meg for er SKIKKELIG slem mot meg :’-(
Håper på svar.

Vennskap endrer seg.
Kjære deg! Dessverre er det slik at vennskap forandrer seg og noen ganger tar de slutt. Jeg håper at dere kan fortsette å være venner selv om hun har funnet seg en ny bestevenn. Jeg forstår at det er sårende og vondt for deg å bli ”dumpet” på den måten, og det var slett ikke snilt gjort av henne. Hun kunne snakket med deg og gjort dette på en snill måte. At hun er slem med deg er en annen sak. Du skal si fra til henne at det er greit at hun ikke vil være venn med deg, men at hun ikke trenger være slem! For meg høres det ut som om du ikke trenger være så veldig lei deg, kanskje finner du bedre bestevenner enn henne? Godta at hun har funnet seg en ny, at det ikke er fordi du ikke er god nok og at det er mange andre som kan bli vel så gode venner med deg. Ta kontakt med andre og vis henne at du kan stå på egne ben. Dersom hun fortsetter å være slem mot deg bør du si fra til læreren, men først kan du selv prøve å ordne opp... Snakk med foreldrene dine og få deres støtte til å komme deg gjennom denne tiden og å finne nye venner.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Har ingen Bestevenner

Hei jeg er en jente på 10 og jeg er ingen fast bestevenn.Er det helt normalt eller er jeg helt forskjellig en andre? jeg har en bestevenn men vi blir uvenner ofte.hva skal jeg gjøre?

Ikke alle har bestevenner
Hei! Det er helt normalt både å ikke ha spesielle beste venner og å krangle med de man har. Så lenge du har venner og ikke går alene hele tiden, så kan du trøste deg med at du ikke er alene om dette. Snakk med foreldrene dine om hvorfor dere blir så mye uvenner og hvordan du best kan løse det. Vær mot andre som du vil at andre skal være mot deg.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Vil ”slå opp”
Hei. Jeg har en venninne som er ett år eldre en meg. Hun er ikke helt sånn som Andre folk. Hun er liksom litt stille og tenker ikke så ”smart”. Jeg vet ikke om hun har en sykdom eller noe. Hun ringer meg hver dag os vil at jeg skal komme bort til henne. Men alt vi gjør er å spille spill. Som jeg ikke vil. Hun er snill og greier, men hun henger liksom bare me de som er litt mer som henne. Hun har sesial-behandling på skolen så de er noe annet me henne. Så jeg vill virkelig ikke vere med henne, og det vet mamma og pappa, men jeg har aldri tort å si ”hei du jeg vil ikke vere vennen din lenger fordi jeg ikke liker å vere med deg”!! Det er flaut å vere med henne so jeg sier ikke at jeg besøker henne til noen.

Pils hjelp meg :) hilsen lille meg

Unødig hardt...
Hei, lille du! Alle mennesker har sin verdi og jeg synes kanskje du er litt vel fordomsfull når det gjelder venninnen din. Så har hun kanskje en sykdom eller problemer som gjør at hun skiller seg ut og er annerledes enn det som anses som ”kult” og vellykket, men hun er ikke dårligere enn andre av den grunn. Hun kan være en vel så god venn når det kommer til stykket og kanskje har hun andre egenskaper som i lengden veier opp alt det du opplever som negativt! Å kutte henne ut fordi hun ikke passer inn og vil spille spill virker unødig hardt og feil ut for meg. Hadde det vært meg så hadde jeg nok slitt med å godta et slikt valg, jeg ville ikke vært stolt av meg selv! Du virker litt usikker på meg og kanskje er du litt for mye ute etter å passe inn? Du trenger ikke skjemmes over vennene dine, det du kan skjemmes over er kun ting du selv ikke kan stå for(som f.eks. å såre en snill og grei jente som ikke er som alle andre)... Jeg synes du skal tenke gjennom dette. Aller helst tenker jeg at du skulle sette pris på henne for den hun er, se hennes verdi og bruke litt tid, om ikke hver dag, på hennes vennskap. Kanskje kan dere finne frem til spill eller aktiviteter dere begge kan like? Jeg hadde også ønsket at du tør stå for den du er og at du ikke dømmer andre ut fra hvor ”normale” de er... At du også har andre venner som du kanskje føler klaffer mer med deg kan dekke andre behov - forskjellige venner kan være gode å ha til forskjellige tider...

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Venneproblem
For en lang stund siden sluttet jeg å være med mine gamle BFF, fordi jeg følte de bare holdte meg utenfor. Så fikk jeg en ny, hun og jeg har vært BFF i ca. et halvt år nå. Problemet er at hun har en annen BFF som ikke jeg liker så godt, og når de er sammen så bare ignorerer de meg og min BFF velger alltid henne istedet for meg, og jeg føler at de nesten ikke vet at jeg er der. jeg er redd for at jeg ikke kommer til å få en ordentlig BFF, som alltid vil være med meg .
Kan du vær så snill å hjelpe meg ?

Det tar tid å utvikle sterke vennskap

Hei!
Det tar tid å finne nye venner og for at vennskap skal utvikle seg til å bli sterke og trygge. Kanskje skal du se på egenskapene til de du velger og verdsette det fremfor å kreve at de bare skal forholde seg til deg? Jeg synes du skal gi vennene dine friheten til selv å velge hvem de vil være sammen med og kanskje godta at de i perioder er sterkere knyttet til andre? Dersom du samtidig er en lojal og trofast, så vil du nok utvikle sterke og stabile vennskap med venner som er der når du trenger dem. Å bare ha en eneste BFF er ikke alltid mulig, og kanskje er det ikke alltid så lurt heller? Sett pris på at du har venner og vis dem det.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her! 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen