Intervju

Endelig ny musikk fra 7 Days In Alaska

Hør "Love Me Hate Me" her og hør mer om de rørende historiene bak EPen!

Publisert Oppdatert

Gutta fra 7 Days In Alaska er endelig ute med ny musikk, og heldigvis denne gangen, er det en EP med hele 4 låter - woho!

Fortell oss litt om deres nye EP "Love Me Hate Me".
- Vi har vært veldig opptatt av å skrive om ting som vi har gått gjennom personlig. EPen er altså en introduksjon til hvem vi er og en liten smakebit på det kommende albumet vårt.

Hvor kommer tittelen fra?
- "Love Me Hate Me" føler vi passer oss veldig bra fordi vi gjør det vi vil. Enten kan du like det eller ikke. For oss unge så er det konstant press på hvordan man skal være eller ikke skal være, så det er viktig å ta opp det med å tørre og stole på seg selv.

Hvilken låt på EPen er deres favoritt?
Christer: Det er nok veldig individuelt, men jeg har et veldig personlig forhold til "Marielle" fordi den handler om lillesøsteren som døde i en bilulykke da hun var 20 år. Låta er en respons på at jeg var ubrukelig som menneske i 5 mnd etter ulykken skjedde. En dag jeg ikke taklet mer skrev jeg låta på 20 minutter.

Martin: Det som jeg syns er så fint med låta er at selv om det er en veldig trist historie, så fokuserer man likevel på det positive om at man kanksje en dag sees igjen, så man sitter igjen med en god følelse når man høre på den.

Dere har jo vært en del i USA og jobbet med EPen. Hvordan har det vært?
- Vi har en ganske morsom historie derfra faktisk! Vi dro jo til LA for 3,5 år siden. Når vi kom frem dit så fikk vi plutselig vite at det stedet vi skulle bo på ikke fantes (vi hadde bestilt gjennom en nettside som tydeligvis ikke var så sikker)... Den første uken sov vi på gulvet til en kamerat. Plutselig - helt ut av det blå - fikk vi 15 000 kroner av en norsk dame vi møtte i lobbyen på stedet vi trodde vi skulle bo på. Hun hadde hørt oss spille og hadde tro på oss og sa "nå har jeg en sjanse til å hjelpe noen", så gjorde hun det. Så da endte vi opp i en stor og fet mansion i stedet! He he.

Shit! Det er jo en sykt hyggelig ting å gjøre! Vet dere hvem hun er?
- Vi har god kontakt med henne nå, men hun vil helst holde seg anonym. Men vi spør oss selv ofte om hvordan det var mulig. Jeg tror aldri vi kommer til å oppleve det der igjen!

La oss spole tilbake til start. Hvordan oppstod 7 Days In Alaska?
- Vi var to band som fant ut at passet bra sammen, så fortsatte noen av oss.

Hvordan fikk dere navnet 7 Days In Alaska?
- Når man tenker på Alaska, ser man ofte for seg en øde ørken, kanskje noen ville ulver og ingen egentlig ingen ting annet. Altså et sted det er vanskelig å overleve. På samme måte er musikkbransjen et sted hvor kun de sterkeste overlever. Det var litt samme følelsen vi fikk da vi dro til LA og skulle satse på musikken. Da vi tok valget om å dra til LA bestemte vi oss for å gjør det ordentlig og være en av de som overlever. Vi ble overlatt til oss selv, men vi måtte bare klare det. Det er også en god påminnelse som gir oss motivasjon under tøffe perioder.

Christer: Det var den lange versjonen, men sannheten er at vi syns det høres kult ut og at det skiller seg litt ut.

Har dere en hilsen til de som leser dette?
- Tusen takk for at du leste intervjuet! Hvis du liker oss, så følg oss gjerne på Instagram (@7daysinalaska). Vi lover å være morsomme og prøve å svare på alt!

Hør "Love Me Hate Me" her og finn din favorittlåt!

</p> <p>Hvilken låt fra EPener din favoritt?</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning