musikk

En stjerne ble født

Vi lader opp til norgesbesøket! Slik begynteJustins eventyr.

Publisert Oppdatert

En helt vanlig dag i 2007 opptrådte flere canadiske ungdommer på en uhøytidelig talentkonkurranse i byen Stratford. 12 år gamle Justin vant ikke, det var det noen andre som gjorde. Men han var flink, han kom på andreplass, og moren hans var stolt som bare det.

Hun hadde filmet at Justin sang Ne Yos sang «So sick», og da hun kom hjem, lastet hun opp videoen på Youtube, slik at venner og familie skulle få se. Det var umulig å vite at denne videoen, av alt det som hver dag blir lastet opp på Youtube skulle være starten på en av historiens mest eventyrlige popkarrierer, men det var den.

Her er videoen:

</p> <p>Klikk deg videre for å lese mer!</p> <p> </p> <p>Justin vokste opp som en helt vanlig gutt. Foreldrene bodde ikke sammen, og de hadde lite penger, men Justin var en lykkelig og talentfull gutt. Han lærte seg å spille piano, trommer, gitar og trompet og det var også helt tydelig at han hadde en fantastisk stemme.</p> <p>Moren fortsatte å laste opp videoer av Justins som sang, og han fikk stadig flere fans på Youtube. Snøballen hadde begynt å rulle. Og så, helt tilfeldig, ble en av videoene sett av en ansatt i et plateselskap i Atlanta i USA. Han ble så imponert at han sporet opp skolen Justin gikk på og fikk til slutt tak i moren hans. Justin ble invitert ned til Atlanta for å spille inn demoer.</p> <p>Etter å ha tenkt på det, bestemte Justins mor seg for å si ja. De dro ned, spilte inn demoer, og besøket endte opp med at flere kjente musikkfolk konkurrerte om å få signere Justin på plateselskapet sitt. R&amp;B-artisten Usher vant.</p> <p>Den første singelen het «One time», og klatret langt opp på hitlistene i Canada. Men det var da «Baby» kom, i januar 2010, at alt eksploderte. Som det har fortsatt å gjøre siden.</p> <p>Justin var blitt en stjerne, bare 15 år gammel.</p> <p>Hver eneste Belieber der ute kjenner nok denne historien fra før, og i dag vet også de fleste andre hvem Justin Bieber er. Han er på alles lepper. Og denne uka er han her i Norge.</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen