DIY-tips:

Lag en mimrekapsel for sommeren 2015

Slik får du sommerminnene til å vare!

Foto: Getty Images
Publisert Oppdatert

Har du hatt en fin sommer? Har du lyst til å leve på minnene en god stund utover høsten? Eller huske denne sommeren om to, fem eller ti år også?

Lag en sommerkapsel, da vel! Det er morsomt, enklere enn du tror og noe du kan glede deg over lenge. Her er noen forslag til hvordan du kan gjøre det, men det finnes ingen regler. Det er din kapsel!

 

Kapselen

Skaff deg en boks du kan samle ting i. Du kan kjøpe en fin gaveeske som blir fin å ha i bokhylla, bruke en gammel skoeske eller en papirpose. Du kan jo dekorere den som du vil.

 

Bilder

Finn frem de beste bildene fra turer, steder du var, koselige kvelder og folk du var sammen med. Pass på å få med deg selv og de du er glad i. (Om noen år er minnene av folk morsommere å se på enn fin utsikt og de søte kattene du møtte på hotellet.)

Her er noen forskjellige måter å gjøre det på:

 • Plukk ut noen bilder og bestill print på nett (be foreldrene dine om hjelp).
 • Hvis du har fotoskriver hjemme, kan du bruke den. Et godt tips er å gjøre alle bildene små og samle så mange som mulig på et A4-ark som du så skriver ut og klipper opp. Da får du skrevet ut mange bilder uten å bruke så mye blekk og papir.
 • Samle alle bildene du har og legg dem på en minnepinne som du legger i kapselen. Da kan du ta frem den spille av slideshow når du vil mimre.

 

Hvem var du?

 • Ta på deg det som har vært yndlingsantrekket ditt denne sommeren og få noen til å ta bilde av deg! Det blir morsomt å ha senere.
 • Skriv en liten hilsen til deg selv på et ark som du legger i boksen. Fortell hva som var bra med sommeren 2015, hva du gjorde, hva du spiste, hvilken sang du likte best og hva du tenkte mest på. Hvis det er vanskelig å finne på noe, kan du skrive det i listeform (yndlingsfilm, kaldeste bad, beste nye venn, beste is etc.). Stjel gjerne lister fra blogger eller gamle skoledagbøker!
 • Ta en selfie med vennene dine! Vanlig kamera eller mobil funker fint, men polaroidkamera eller fotoautomat er også morsomt!

 

Ting og tang

Legg alle små minner fra denne sommeren i kapselen. Fest på en liten lapp som forteller hva det er hvis det ikke er innlysende. Alt kan funke:

 • Billetter, postkort og kvitteringer
 • Godteripapir, ispinner og suvenirer
 • Skjell, steiner og kongler
 • En lokk av håret ditt eller et avrevet vennskapsarmbånd
 • En tøyfille med parfyme på (legg den i en liten plastpose, så holder lukten en stund)
 • Minnepinne med bilder, låter, videosnutter, blogginnlegg etc.

 

Musikk

Musikk gjør det kjempelett å mimre! Lag en spilleliste fra sommeren, skriv den ned på papir og legg i boksen. Da kan du enkelt gjenskape den senere selv om du kanskje Har slettet spillelisten fra mobilen din.

 

Sagt og gjort

Gå gjennom meldinger, chatter og sosiale medier for hele sommeren og samle det fineste og morsomste som ble sagt/gjort/kommentert. Klipp, lim og skriv ut med printer, eller skriv ned ting for hånd i en notatbok. Dette blir garantert gull senere!

 

Nyt siste bit av sommeren 2015 og lykke til!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning