helsesøster:

De får meg til å føle meg feit!

Helsesøster svarer på spørsmål om vekt, selvfølelse og kroppspress.

Publisert Oppdatert

De får meg til å føle meg feit!!
Hei!
Jentene i klassen min sier alltid "Jeg er så feit!" når de er drit tynne!
Det får meg til å føle meg feit, også er jeg bekymra for at de skal begynne med sånn Anorexia ting!
Hjelp!!

Hilsen meg :)

Bestem deg for å være fornøyd med deg selv!
Hei!
Man møter rare holdninger og meninger over alt. Vi kan ikke la oss presse av slikt og noen ganger må vi prøve å la fornuften bestemme. Når de tynne jentene står og klager over kroppen sin så vet du at det er det de sier som er feil, ikke kroppene. Det er ubetenksomt og dumt å si slikt. Det er også veldig unødvendig at 11 åringer skal øledelegge sine egen og andres trivsel på den måten. Finnes det ikke viktigere ting å være opptatt av? Kanskje skal du spørre dem om de virkelig har slike problemer med kroppene sine. Kanskje bør de snakke med helsesøster eller tenke på at så mye prat om dette kan bli til et stort problem for de som er litt rundere eller som tar ting personlig? For din del håper jeg at du lar fornuften bestemme og at du kanskje kan overraske dem i samtalen med å si at du faktisk er ganske fornøyd med deg selv!?
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du også et spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!


Mamma sier jeg er tjukk. Kan du hjelpe meg ?!!
Jeg satt å såg på The Voice en kveld så sier mamma at jeg burde begynne å trene igjen ja kansje sier jeg hun sa jo at jeg har lagt på MEG MYE I DET SISTE jaja sier jeg stille ,...'
Så sier hun ja Emma du bruker jo str.L på dame avdelingen ..Det er jo for svarten ikke MIN skylt HUN sitter inne HELE dagen og snakker i telefonen og gidder ikke i det HELE tatt å gjøre en DØØLLLL SHIT sammen med oss!
Hva skal jeg gjøre for og bli tynnere rund hoftene magen og armene ??
Ps.Jeg veier xx Kilo
Er det normalt VÆR ÆRLIG JEG GRÅTER HVÆR DAG PÅ GRUNN AV DETTE !!!!
Hjelp Meg Vææær SÅ Snill !!!!!

Aktivitet
Hei!
Du sier ikke hvor høy du er, men jeg tror nok uansett at du veier for mye - som du selv også vet. Trening og aktivitet er viktig for alle og en jente på din alder bør være i aktivitet minst en time hver dag. Jeg tror nok at du vil merke stor forandring dersom du begynner å bevege deg mer. Du vil trives bedre og vekten vil selvfølgelig gå ned dersom du ikke spiser mer. Det hadde vært fint om moren din var med på dette og at dere kunne være aktive sammen, men du kan også gjøre mye på egen hånd. Bestem deg for at du skal være i mer aktivitet og gå en tur, sykle, gå i bassenget, dans, driv med idrett eller andre ting du synes går greit. Finn gjerne en venninne å gjøre det sammen med så kan det blir både nyttig og hyggelig.
Du kan også snakke med helsesøster på skolen og sammen med henne snakke med moren din om hvordan hun kan hjelpe deg slik at vekten ikke fortsetter å gå opp - det er jo det aller viktigste.
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du også et spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!


Lavkarbo
Hei helsesøster
Jeg føler meg litt tjukk og har litt stor mage. Jeg veier xx kg og er 150cm høy. Jeg har litt lyst å prøve lavkarbo for en liten stund for å se om jeg kanskje mister litt av fettet jeg har rundt magen. Er det lurt? Vet du om en diett jeg kan følge eller noe sånt? Eller hvordan jeg begynner en lavkarbodiett?
Hilsen en som er tjukk

Anbefales ikke!
Hei!
Jeg anbeflaer ikke lavkarbo diett, ikke til deg og ikke til noen andre heller for den saks skyld. Ikke uten at det skulle være en medisinsk grunn og lege som følger det opp. Jeg er sterkt i mot alle kurer som går bort fra et normalt og variert kosthold. Greit nok, kurer kan kanskje redusere vekten for en kort stund - men i det du begynner å spise normalt igjen vil vekten rase opp og du legger gjerne på deg et par ekstra kilo. I tillegg har man forstyrret forbrenning og kroppens naturlige rytme, du har blitt fokusert på mat og vekt og endret det naturlige forholdet til mat og kropp. NEI sier jeg til slike kurer - særlig for ei jente i vekst og utvikling som slett ikke veier så alt for mye. Du er i en alder hvor du raskt kan vokse og da vil du se at dersom du holder vekten stabil så vokser du fort inn i den.

Mitt råd til deg er å spise regelmessig, sunt og variert. Kutt ut godteri og brus på hverdagene. Spis mergrønnsaker og frukt og beveg deg mer. Gå litt mer tur, vær i litt mer aktivitet så vil du merke hvor godt det gjør for trivsel, kropp og helse.
Det er MYE lettere å bestemme seg for å bevege seg litt mer hver dag enn å gå i gang med en oppfattende kostholds omlegging - ikke sant?
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du også et spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!


Lår og ben
Jeg er en jente som siden starten av sommerferien har lurt på en ting, jeg synes lårene mine er ganske store og tjukke, i forhold til foreksempel bestevenninnen min, jeg spilte håndball i 6 år før jeg sluttet for 2 uker siden, kan størrelsen av lårene mine ha noe med at jeg spilte håndball såpass lenge? Har du noen muligheter for trening som gjør dem tynnere og sterkere? Jeg føler meg litt overvektig noen ganger når jeg ser reklamer for klesbutikker, hvor modellene som er eldre enn meg har tynnere lår enn meg, men når jeg spør venninnene mine sier de at jeg bare innbilder meg det jeg tror..kan dette være sant? Hadde vært fint med svar (:

Forskjellige kropper!
Hei!
Alle har forskjellige kropper. Noen er høye og tynne uten særlig former, noen er brede oppe og smale nede, noen er smale oppe og brede nede og noen er smalest på midten med skuldre og hofter som har noen lunde samme bredde. Så hva er best? Ingen av delene - vi er bare forskjellige og må lære oss å sette pris på de formene naturen har gitt oss. Det finnes ingen trening som kan trene bort benbygnig og den fasongen du er velsignet med fra naturens side. Det du kan gjøre er å verdsette at du er som du er og at det har sine fordeler det også. Noen ganger kan man balansere kroppen sin ved å trene overkroppen for å få balanse mellom over og underkropp, og omvendt. Å unngå sport for å ikke utvikle musklene i bena er ingen løsning. En fast, sprek og velfungerende kropp er det beste uansett kroppsfasong.

Mitt råd til deg er at du slutter sammenligne deg med personer som har helt ulik kroppsfasong enn det du har - og å velge å fokusere på det positive ved din fasong fremfor det negative. Valget blir å være den du er å være fornøyd med det eller være den du er og hate det. Ingen tvil om hva som tjener deg mest. Fryd deg over dine kvinnelige former, som jo litt kraftigere lår representerer. Hold deg i aktivitet og sett pris på en sunn og sterk kropp!
Hilsen Helsesøster Grethe

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning