helsesøster:

Burde jeg skifte stil for å bli mer populær?

Helsesøster Grethe svarer på spørsmål om popularitet, stil og selvtillit.

Publisert Oppdatert

ER DET IKKE BRA Å VÆRE SEG SELV?
Jeg er en jente på 13 år som har begynt på ungdomsskolen. Jeg har Cher Lloyd som forbilde. En utrolig kul og unik sanger. Hun har sin egen stil. Litt inspirasjon fra hennes, har jeg laget meg min egen stil. Knæsje farger, kule hatter, og store og morsomme tilbehør. Er dette rart? Fordi jeg kom med en alpelue (sånn som franske folk bruker) på skolen og fikk skikkelig mange kommentarer på det. Jeg syntes det er bra at man skal tørre å være seg selv... Jeg prøver, men jeg mister håpet av de barnslige, teite elevene på skolen min. Jeg er kanskje en av de ''mindre populære'', derfor blir jeg ekstra mye sett ned på.
Skal jeg fortsette å være meg selv? Eller skal jeg starte med den ''kule moten''? Hjelp meg, værsåsnill!

En rose i en eng med smørblomst:)
Hei! Jeg synes det er helt supert å være seg selv og å utvikle sin egen smak. Det krever at du tør skille deg ut og at du greier møte andres reaksjoner med trygghet og vissheten om at du er stolt av at du tør skille deg ut og at det er slik du ønsker være.
I din alder er mange ganske usikre på seg selv og da er det lettest å følge strømmen uten å skille seg for mye ut. Senere vil du bli mer beundret for å tørre vise personligheten din også gjennom klærne du bruker.
Jeg tenker at: JA! Fortsett med stilen din du. La de andre venne seg til den og møt kommentarer med et smil og en forsikring om at du trives med å skille deg ut. For å bruke et litt billedlig språk så er du en rød rose i en eng med smørblomst, det må vel være bra:)

Så var det dette med å være kul. Opplevelsen av det kule forandrer seg med årene og varierer fra miljø til miljø. Slik jeg ser det er det ikke så veldig kult å være en annen enn den man er. Å tørre være unik og vise hvem man er er mye morsommere. Ikke tenk så mye på det veldig udefinerbare begrepet kul, følg heller din egen overbevisning og vær fornøyd med deg selv akkurat som du er!
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send dem inn her!


Er det noe galt med meg??:'(
Hei helsesøster!:) Jeg bare lurer på noe.. Det er 3 jenter i klassen min, som tror de er SÅ kule; de går med tøy som er skikkelig trendy nå, de flørter med guttene bare for å være kule, osv. Jeg er skikkelig forelska i en gutt i klassen, men de prøver bare å ødelegge:\ De har spredd 4 rykter om meg (hele 7. klasse vet dem, inkludert ham) De har hatt mange kjærester og jeg har ikke hatt noen:( P.g.a dette gruer jeg meg extra mye til å begynne på ungdomsskolen:( Hva skal jeg gjøre?? Skal jeg bare skifte stil, sånn at jeg også blir populær, eller skal jeg være meg selv, men mest sannsynlig ikke få ham? Jeg trenger svar så fort som mulig!:)På forhånd tusen takk:)

Vær deg selv!
Hei på deg! Dersom du blir en annen enn du er vil han jo uansett ikke ha deg da vil han kanskje ha den du later som du er... Det er ikke ok, ikke for deg og ikke for ham.

Du skal heller ikke undervurdere denne gutten og tro at han er så enkel som du skal ha det til. Kanskje har disse jentene en status nå, kanskje er det lett å bli sammen med noen som synes så godt om seg selv men mye forandrer seg med årene. Om ganske kort tid vil det være helt andre kvaliteter som er viktige, kanskje vil han se at det ekte er tross alt det beste? Jeg sier ikke at du ikke kan pynte deg og gjøre det beste ut av deg selv, men du skal ikke forandre deg. Vær tro mot deg selv og den du er det er det du kommer lengst med!
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send dem inn her!


Pen og populær?
Tenker de fleste guttene i 7. klasse på utseende og populæritet? Jeg syns ikke jeg selv er stygg, men heller ikke pen. Og jeg er ganske så populær blant jentene, men ikke blant guttene.. What 2 do?

Se tiden litt an!
Hei! Dette forandrer seg mye i løpet av de neste årene. Guttene på din alder er gjerne litt mindre moden enn jentene og velger da ofte ut de jentene som er litt senere utviklet. Vær deg selv og trøst deg med at hvem man liker og hvorfor forandrer vil forandre seg. Etter hvert er det slik at smaken til guttene og jenten forandrer seg og de forelsker seg ut fra helt andre kriterier - og følelsene bli jevnere fordelt:) Nå er det ofte slik at det er en eller to gutter og jenter som ALLE er forelsket i, slik vil det ikke fortsette.
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send dem inn her!


Selvtilit :) Bestevenninnen min er så vellykket
Hei :) Jeg er en jente som sliter litt med selvtilliten min. Jeg tror det er en spesiell grunn til det, men jeg er ikke helt sikker. Nemlig bestevennina mi. Jeg og bestevenninen min har vert bestevenner i en evighet helt siden vi beggynte på skolen. Vi var sammen hele tiden og jeg tror mange ser på oss uadskillelige, men når vi begynte på ungdomskolen begynte vi på to forskjellige skoler som gjør at vi ikke er sammen med de sammen menneskene og har de samme vennene. Du kan vel si at hun er sammen med litt mer populære personer enn det jeg er på skolen og derfor er jo hun mer populær enn meg og det var hun ikke før. Hun har også en helt fantastisk kjæreste som stiller opp for henne uannsett, hun får gode karakterer på skolen, hun er tynnere enn meg, bedre trent enn meg og rett slett bedre enn meg i alt. Hvis jeg prøver meg på noe for hun alltid til det bedre enn meg. Jeg vet at hun ikke mener dette. Jeg vet også at hun ikke er helt seg selv sammen med vennene sine på skolen, men helt seg selv når hun er sammen med meg. Jeg er også den vennina hun alltid vil velge førsst fremfår alt. Hun er en veldig god vennine for meg og jeg kan fortelle henne alt og jeg kan være 100% meg selv når jeg er med henne også :). Jeg vil ikke miste henne som bestevenninne på grunn av disse følelsene. Har du noen tips?

Du er best på din måte!
Kjære deg! Så heldige dere to er som har hverandre! Dere har nok et uvurderlig vennskap som kommer til å vare livet ut, selv om det kanskje svinger litt i perioder. Du ser opp til henne og hun er bare fantastisk på alle måter. Noe du nok ikke ser like klart er at hun helt sikkert ser akkurat like mye opp til deg. Selv om hun er suveren på de fleste områder så er du jammen en fin pakke du også. En pakke med DINE egenskaper, positive sider og evner som ingen kan måle seg med. Det er bare du som ikke ser det like klart.
Jeg tror du trenger å jobbe litt med, ja akkurat, selvtilliten - og selvbildet. Først og fremst det å se at du er god nok uansett hva du presterer. Du er unik, verdifull og det finnes bare en av deg! Ikke sammenlign deg med henne, fryd deg over hennes evner og med tanken på at du tross alt er flink du også! Du har så mye å glede deg over, se på det og fortell deg selv hver eneste dag at du er like verdifull som det hun er bare ved å være deg! Ikke back ut bare fordi du tror hun vil vinne uansett, ikke på noe område. Vær deg selv fullt og helt og vær stolt av den lille forskjellen. Jeg tror du vil vinne mye personlig ved at ikke alt kommer like lett til deg - styrke, pågangsmot, selvtillit(!), tro på deg selv og å godta at du faktisk er god nok akkurat som du er. Du på din måte, hun på sin.
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send dem inn her!


Korps, nerd?
Hei :) Jeg går i korps og er ganske populær på skolen , eller i allenfall så er jeg i den gjengen med jenter og gutter :p men jeg er sykt redd for at når jeg begynner på ungdomskolen at jeg blir fremstått som nerd, ikke blir bedt på fester osv. sånn jeg vil tro selv at korps ikke er nerdete men det er så mange som sier det!nog jeg syns det er kjempe gøy og kosleig og spille i korps, så hva skal jeg gjøre.. slutte? eller fortsette?

Når ble det feil å ha interesser?
Hei du! Jeg vil slett ikke tro du har noe å bekymre deg for. Når ble mennesker med interesser uinteressante??? Om det skulle være slik at interesse å det å være flink i noe gjorde deg upopulær så ville det bare vare en begrenset periode i et begrenset miljø. Tro meg, i voksen verden er det interesser og engasjement som bringer deg fremover, skaffer deg miljø å trives i og som kan være en fin måte å bli kjent med andre på! har du spilt i korps vil du alltid finne nye venner på nye steder!

- Og dessuten, vil du egentlig være populær dersom det betyr at du skal slutte med alt du liker? Er det verdt det? Skal andre få bestemme hva du skal like, hvem du skal være og hva du vil interessere deg for? Nei, ikke bekymre deg for dette. Vær deg selv og stol på at du er god nok uansett - og at venner som ikke godtar den du er ikke er verdt å samle på!
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send dem inn her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen