helsesøster:

Bør jeg fjerne håret under armene?

Helsesøster Grethe svarer på spørsmål om hårfjerning.

Publisert Oppdatert

Hår under armen
Hei! Jeg er en jente på11 år som har hår under armen. Jeg har ikke gått med topp i 2 år pga hår under armen og nå orker jeg ikke mer. Jeg har veldig lyst til å gå med en helt vanlig topp uten å være redd for at hårene under armen vises. Jeg har lyst til å barbere meg men helst vokse meg. Jeg vet ikke om jeg har skrevet vokse feil,men jeg mener sånn teip liksom du tar på å river rett av igjen. Har du noen råd? Jeg vil ikke fortelle dette til mamma eller pappa. Kan du forklare meg om hvordan jeg skal gjøre dette her? Hilsen en veldig desperat jente. Ps elsker denne nettsiden:)

Anbefaler ikke voksing!
Hei! Personlig synes jeg ikke det gjør noe om du har litt hår under armene, du kan gjerne gå i singlet likevel. Har du mye kan du klippe hårene slik at de ikke stikker frem. I likhet med deg velger de fleste å fjerne hårene under armene og det er helt greit det også. Å vokse kan gjøre veldig vondt i begynnelsen og du bør ikke prøve på egen hånd. Å barbere eller bruke hårfjerningskrem kan være det enkleste selv om det må gjentas ofte. Velger du barbering bruker du en barberhøvel beregnet for kvinner. Denne bytter du ”hode” på innimellom slik at barberbladene ikke blir sløve. Hårfjerningskremene fungerer litt forskjellig slik at du må lese utenpå pakken hvordan du skal gjøre det. Ta en tur innom vita og spør betjeningen der. Du vil få god hjelp til å finne noe som fungerer:)

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Kan man fjerne hår på tissen?
Hei Grethe, jeg lurer på om man kan fjerne hår på Tissen? Jeg har lest mange steder at det gjør kjempe vondt, og jeg lurte på om man kan klippe det bort med saks, og da gjør det ikke vondt? For jeg vil ikke ha røde prikker eller hva det var?

...eller bare bikinilinjen?
Heisann! Generelt anbefaler jeg ikke å fjerne hårene nedentill, på kjønnsorganene. Det gir ofte mer problemer enn å ha dem der..... Det kan kanskje holde å klippe dem litt, slik du selv foreslår? Å ta bikinilinja er en annen sak selv om det kan gi samme problemene med kviser og nupper. Når du barberer selve kjønnsorganene så er det mange bakterier i underlivet og det kan fort bli betennelser i hårsekkene. Håret er stivere enn ellers på kroppen slik at det kan snu seg og vokse litt innover og også irritere hårsekkene. Det er mange som plages av røde prikker som klør og svir på grunn av disse tingene. i tillegg vil intimbarbering endre det sårbare miljøet i skjeden slik at man lettere kan få sopp og andre infeksjoner.Om du likevel velger å fjerne hårene der, så unngå sterke hårfjerningskremer. Du kan klippe håret før du fjerner det helt. Elektrisk lady shaver eller hår trimmer kan brukes. DU kan også bruke barberhøvel(for kvinner) eller hårfjerningskrem. Er hårene myke etter et langt bad eller en varm dusj, så er det lettere å kutte den og å unngå at de snur seg og vokser innover og du kan unngå noen av de røde prikkene.... Du kan smøre huden med barberkrem eller skum beregnet for intimbarbering. La skummet sitte litt før du barberer. Etter barberingen vasker du huden godt for å minske faren for infeksjoner. Bruk gjerne også en intimsåpe. Smør gjerne med en god pleiende krem beregnet for underlivet og la den trekke inn. Slike kremer får du kjøpt på apoteket, og en del av de man bruker på spedbarn egner seg godt. Når man ikke har hår nedentil bør du bruke gode truser og sørg for at det holder seg tørt nedentil slik at det ikke gnisser og blir sårt. Du kan også bruke babypudder nedentil for å holde området tørt....

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Hår overalt!
Hei, jeg har på en måte hår overalt i kroppen, liksom på magen , på ryggen og litt på ansiktet osv. Ikke lange, men de synes i sola, er det vanlig??

Helt normalt!
Hei!
Ja, det er helt normalt! Vi har alle hår på hele kroppen.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Barbering?!?!?
Hei først og fremst vil jeg si at jeg elsker julia ❤ og spesielt godt disse sidene❤ Men jeg må spørre om noe.. Jeg startet og barbere leggene mine for ca 6 uker siden men nå har jeg funnet ut at jeg vil barbere meg i skrittet er det mulig? Plis svar ❤ - Barberingsjenta

Mulig, men ikke bare enkelt...
Hei! Underlivet er sensitivt og bør nok behandles med mer forsiktighet enn leggene. Det er mange som barberer kjønnsorganene, men jeg anbefaler det ikke. Det gir ofte mer problemer enn å ha dem der..... Det kan kanskje holde å klippe dem litt? Å ta bikinilinja er en annen sak selv om det ofte gir samme problemene med kviser og nupper. Når du barberer selve kjønnsorganene så er det mange bakterier i underlivet og det kan fort bli betennelser i hårsekkene. Håret er stivere enn ellers på kroppen slik at det kan snu seg og vokse litt innover og også irritere hårsekkene. Det er mange som plages av røde prikker som klør og svir på grunn av disse tingene. i tillegg vil intimbarbering endre det sårbare miljøet i skjeden slik at man lettere kan få sopp og andre infeksjoner.Om du likevel velger å fjerne hårene der, så unngå sterke hårfjerningskremer. Du kan klippe håret før du fjerner det helt. Elektrisk lady shaver eller hår trimmer kan brukes. Er hårene myke etter et langt bad eller en varm dusj, så er det lettere å kutte den og å unngå at de snur seg og vokser innover og du kan unngå noen av de røde prikkene.... Du kan smøre huden med barberkrem eller skum beregnet for intimbarbering. La skummet sitte litt før du barberer. Etter barberingen vasker du huden godt for å minske faren for infeksjoner. Bruk gjerne også en intimsåpe. Smør gjerne med en god pleiende krem beregnet for underlivet og la den trekke inn. Slike kremer får du kjøpt på apoteket, og en del av de man bruker på spedbarn egner seg godt. Når man ikke har hår nedentil bør du bruke gode truser og sørg for at det holder seg tørt nedentil slik at det ikke gnisser og blir sårt. Du kan også bruke babypudder nedentil for å holde området tørt....

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Uvanlig? Hår på tissen!
Hei! Jeg har en venn som har fått hår på tissen og under armene..Henne lurer fælt på om det er vanlig å få det så tidlig når man bare er 11 år..Så jeg bestemte meg for å spørre deg..Hilsen en jente på 11 år med en venn som er litt bekymret...Please svar!!!!!

Helt normalt
Hei! Neida, det er slett ikke uvanlig eller for tidlig. Mange 11 åringer har hatt hår på tissen en stund og mange får også mensen. Hun trenger ikke engste seg:)

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her! 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen