Helsesøster:

Blir mobbet for nesen min!

Helsesøster Grethe svarer på spørsmål om forskjellige komplekser.

Publisert Oppdatert

mobbet av jenta for nesen min...
hei! elsker denne siden! den har hjulpet meg mye;)
vel jeg er en tynn jente med langt brunt hår,og når jeg ser meg selv i speilet forfra synest jeg at jeg ser ganske søt og snill ut,men snur jeg meg litt,er nesen min såååååååå lang!(måler jeg med hånden min inntil huden, fra pekefinger til halvparten av lillefingeren når den!)

da jeg var mindre trodde jeg bare at folk såg meg fra den siden,jeg viste ikke at nesen min bar så lang,jeg trodde den var liten og søt!
jeg har samme nese som pappa og farfar,det er jeg stolt av,for begge er rollemodeller for meg!

jeg pleide å gå runt på skolen og var såååå fornøyd med meg selv,alle andra sa de var tykke,eller ikke likte utsenet sitt,men jeg var fornøyd med meg selv 100%. men i 2011 kom den jenta i klassen(som alle klasser har: den divaen som tror hun er perfekt,og tror alle liker henne) hun sa en dag da jeg gjikk å smilte: du vet at nesen din er lang,og ingen gutter på hele skolen synst du er pen! jeg spang på do,skjekket nesen,og det var sant! nesen min er lang!
jeg føler meg mobbet,men ikke så mobbet alikevel,for jeg vet at minst en gutt liker meg(den kjekke gutten som bynner i klassen etter sommern).

alle jentene i klassen har øye hestehaler,men jeg hater å gå med hestehale,fordi jeg føler at alle ser på nesne min! hva skal jeg gjøre med selvtilitten min?

Vær stolt av deg selv!
Hei!
Det var utrolig dumt det den jenta sa, og det sier mye mer om henne enn det sier om nesa di!
Nå skal du ikke ta en kommentar fra ei jente som ikke vet bedre enn å si slike ting alvorlig. Fortell henne at du er stolt av nesa di og at du hadde vært mer bekymret dersom du ikke eide folkeskikk...
Du har all mulig grunn til å være stolt av deg selv, fornøyd med deg selv og du kan være utrolig glad for at du har et utseende(og en nese) med karakter. Det kommer du til å sette mer og mer pris på med årene. Det er ingen skam i å skille seg ut - POSITIVT! Du skal aldri ta slike slemme kommentarer på alvor. DU vet hvem du er og hva du står for. Vis at du er stolt av deg selv og gå med høy hestehale og la din flotte nese bli det du er aller mest stolt av når det gjelder utseendet sitt!
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!


Hjelp! Blir mobbet!!!
Hei, jeg er en jente på 10 år som har et par store problemer. Jeg er førstemann i puberteten i hele klassen (nå regner jeg også med B klassen). Det er helt forferdelig! En av de mest populære jentene i klassen mobber meg HELE TIDEN! I gymtimen når vi skiftet så sa hun ''Jeg føler jeg har litt store pupper jeg, heheh...'' Å da fikk hun resten av jentene til og stirre på meg! Når vi skulle dusje etter gymmen så sa hun ''Kanskje du skal tørke håret på tissen din også? Haha'' Da begynte alle å le. Jeg trenger virkelig hjelp... Har send inn to andre ganger men har aldri fått svar! HJELP
Hilsen en jente som blir mobbet...

Første i en utvikling alle kommer i!
Heisann!
Du har kommet i puberteten litt tidligere enn de fleste men du er helt normal! Denne jenta som plager deg har et publikum nå, men den type popularitet stikker gjerne ikke så dypt. En annen ting er at det ikke vil vare så lenge. Flere jenter i klassen vil snart begynne å utvikle seg og pupper og hår vil være noe de fleste har. Da vil det være de som ikke har kommet i utviklingen som føler seg utenfor.
Når denne jenta kommenterer kan du velge å overhøre det eller du kan ta igjen. Du kan også sette ord på det som skjer og si at du vet hun prøver gjøre narr av deg, men at du bare synes det er barnslig og dumt da alle vet hva som kommer. Uansett hva du velger så skal du ikke bli flau og trist. Det er HUN som oppfører seg dumt og har grunn til å rødme av seg selv. DU vet at du ganske enkelt bare er først i en utvikling alle kommer i. Akkurat dette er noe som ganske snart vil endre seg. Dersom hun stadig finner på nye ting å plage deg med så kan du si fra til henne at du ikke finner deg i å bli behandlet slik! Dersom hun ikke gir seg bør du snakke med foreldrene dine om dette og ta kontakt med skolen slik at de kan stoppe dette.
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!Er den røde greia i tissen for lang og stor?? HJEELP!!!
Hei, jeg er en jente på 13 år og er desperat etter svar!! Når jeg ser på tissen min ser jeg at den rødaktige tingen som står litt ut av tissen er litt stor... hvor stor skal den være?? jeg vet ikke hva det heter men håper du forstår hva jeg mener!! Hilsen VELDIG beskymret jente!!

Helt normalt!
Hei!
"Den røde tingen" er en av dine indre kjønnslepper. Det er helt normalt at den henger utenfor tissen din og utenfor de ytre kjønnsleppene. Hos noen er det bare den ene kjønnsleppen som henger utenfor, hos andre er begge lange - ikke to underliv er helt like. Du trenger ikke være bekymret over dette.
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!Lilla farge under øynene!
Jeg har lilla eller lyse blå farge under øynene og lurer på om det er noe jeg gjør sånn at det blir sånn? Noen ganger er det ikke noen farge under øynene, men det er det veldig ofte! Jeg ser skikkelig trøtt og doven ut... Hva kan jeg gjøre? Jeg har prøvd konsiler (vet ikke hvordan det skrives)
Hilsen 13 år gammel jente

Tynn hud
Det er noen som er mer plaget med mørke ringer rundt øynene enn andre. Som regel skyldes det at huden rundt øynene er tynn og at fargen fra blodårene under synes gjennom huden. Lite eller dårlig søvn kan forverre problemet. Nok søvn, men ikke for mye kan hjelpe. Man kan også få tydeligere mørke ringer rundt øynene dersom man er blodfattig, så det kan være lurt å få sjekket blodprosenten. Ser alt bra ut og du ikke finner noen ytre årsak, så finn en god concealer som kan dekke de mørke ringene. Spør på parfymeriet, de kan hjelpe deg å finne et godt og dekkende produkt! Det finnes også øyekremer som hevder de skal hjelpe på poser rundt øyene. De billige er ofte like bra som de dyre. Prøv deg frem og se om du finner en som hjelper
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!


Strekkmerker og vond lukt under armene
Hei!
Jeg har sendt inn mange spm som jeg har lurt på, men jeg har aldri fått noe svar. Hvor lang tid pleier det å ta fra du får spørsmålet, til du svarer?
Iallfall jeg har to spm.

1. Jeg begynner å få tegn til strekkmerker på begge sidene av hoftene, jeg er veldig tynn og lurer på hvorfor jeg har tegn til det. Jeg er 1.78 lang å veier 60 kg eller mindre, jeg har ikke veid meg på lenge. Vet du hvordan man får vekk strekkmerker?
2. Jeg lukter veldig vondt under armene, jeg dusjer hver dag å sånt, men det lukter helt ille. Jeg bruker en deodorant, som har gått på reklame før, der de sier " hvor mer du beveger deg, desto mindre svetter du" eller noe sånt. Deodoranten skal altså hjelpe mer da du bruker kroppen mer. Har du noen tips tilhvordan jeg får vekk lukta?
Hilsen: ei somaldri får svar på spørsmålene sine, men som har lyst på svar!

Lukten skyldes bakterier
Hei!
1. Strekkmerker er vanlig i perioder hvor kroppen vokser og huden derfor må strekke seg. Hvor lett man får slike strekkmerker varierer fra person til person. Det har også med arv og hormoner å gjøre. Det er ingenting du kan gjøre for å hindre strekkmerkene i å oppstå men noen hevder at det kan hjelpe å smøre med oljer som inneholder vitamin E da dette skal virke på hudens elastisitet. Merkene blir blekere etterhvert og de fleste forsvinner helt eller delvis ettersom tiden går.... Det finnes nok mange kremer som lover hjelp, men få som virkelig gjør det. For de som får mange, store strekkmerker så kan noe behandles på hudklinikker, men det koster. I din alder er det nok bare å vente og se om det ikke blir mindre av dem etter hvert eller om du kan lære deg å leve med dem. Ser du deg rundt har nok de fleste litt strekkmerker slik at det faktisk er en helt normalt ting.
2. Svettelukten setter seg også i klærne slik at klærne fort kan begynne å lukte når kroppsvarme og ny svette setter i gang prosessene i tøyet. Vask de klærne som kan vaskes så varmt på 60 grader. Du kan også fjerne gammel svettelukt ved å vaske klærne i en maskin med bakepulver fremfor vaskemiddel. Vask som vanlig etter dette.
2. Du dusjer, men vasker du deg godt under armene? Bruk en god såpe, gjerne en deodorantsåpe. Du kan også ta med våtservietter og vaske deg under armene i løpet av dagen. Når svetten lukter er det bakterier som skaper lukt og da må du fjerne mest mulig bakterier fra armhulen. En deodorant skal hjelpe på vond lukt. Prøv deg frem slik at du finner en deodorant som virker for deg. Dersom du svetter mye er en antisperant å anbefale, den vil gjøre at du svetter mindre. I ditt tilfelle høres det ut som om det er lukten som plager deg mer enn mengden svette.Maten du spiser kan også påvirke svettelukten og spesielt sterkt krydret mat, løk og hvitløk kan gi sterk svettelukt. Jeg legger ved de vanlige rådene mot svette.

Råd mot svette:

God hygiene med såpe og vann. Bruk en såpe med lav ph verdi.
Bruk en antiseptisk deodorant for å minske produksjonen av svette.
En vanlig deodorant hemmer oppvekst av bakterier og derved lukt, men den påvirker ikke utskillelsen av svette slik som en antisperant gjør. Man kan gjerne bruke en deodorant som også virker som en antisperant. Spør på apoteket hva de anbefaler! Stop 24, Yerka og maxim hjelpermange!
Hjelper ikke dette kan du forsøke med aluminiumklorid som du får kjøpt på apoteket. Dette er en oppløsning som du pensler under armene og som blokkerer svettekjertlene. Det finnes også nå som roll on 25%. Det brukes 3 ganger i uken til å begynne med, sjeldnere etterhvert som du får effekt av behandlingen. Middelet egner seg til bruk i armhulene, men det kan gi litt hudirritasjon. Bruk det gjerne om natten og skyll det nøye bort om morgenen!
Dersom ingen av rådene hjelper, kan du snakke med legen din om det!

Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen