Venner:

Bli venner igjen!

Er du uvenner med noen? Slik kan dere bli venner igjen!

Publisert Oppdatert

Det er ikke noe kult å være uvenner med noen. Virker det helt håpløst å bli venner igjen? Her får du noen tips til hvordan du kanskje kan løse det:

1. Snakk med henne!
Regel nr én når det kommer til vennskap, er alltid å snakke sammen om ting. Fortell henne at du gjerne vil bli venner med henne igjen, og få klarhet i hvorfor hun eventuelt ikke vil være venn med deg. Bli enige om å slutte å være uvenner. Selv om dere kanskje ikke blir bestevenninner igjen, er det bare dumt å gå rundt og være uvenner med noen.

2. Ikke skyld på hverandre!
Når man krangler og er uvenner, er det alltid en masse Jammen du sa jo det og det eller Du gjorde sånn og sånn. Det er veldig sjelden at det bare er én som har skylda. Så i stedet for å beskylde hverandre for alt mulig si Jeg angrer på det jeg gjorde og sa, og legg all krangling bak dere. Det er dere nødt til for å komme dere videre!

3. Finn på noe!
Ofte kan en kul opplevelse gjøre at dere finner tilbake til hverandre igjen. Dra en hel gjeng på kino, og sørg for å snakke med henne om filmen etterpå eller om en fotballkamp dere har sett. Finn på noe sammen, og snakk om andre ting enn at dere er uvenner. Ofte ordner det seg helt av seg selv!

4. Ta det første skrittet
Gjør noe kult for henne, for eksempel kan du lage et kort, eller sende henne en morsom vits på mobilen. Vær tøff og ta det første skrittet, og behandle henne som om alt er som før og alt er bra igjen. Det viktigste er å begynne å snakke sammen igjen, da kan mye løses på kort tid.

5. Ta tiden til hjelp!
Går dere i samme klasse, bor i samme gate eller vanker i samme vennekrets, skal det godt gjøres å være uvenner for alltid. Før eller senere må dere snakke sammen igjen! Så selv om hun kanskje bare overser deg når du prøver på tipsene over, må du bare ha tålmodighet. Sørg for at du er sammen med andre venner også. Kan hende hun blir sjalu? I beste fall kommer hun etterhvert tilbake til deg, eller så har du iallfall utvidet vennekretsen din litt!

Har du vært uvenner med noen? Hvordan ble dere eventuelt venner igjen?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning