skjønnhet:

Bli kvitt kvisene på 1-2-3

Har du kviser? Du er ikke alene! Julia hjelper deg å bekjempe kvisekrisa.

Publisert Oppdatert

Uren hud skyldes først og fremst hormonell ubalanse på grunn av puberteten og stress. Visste du at hele 85 % av ungdom mellom 12 og 24 år har kviser? De fleste synes det er et stort problem og mener det går ut over selvtilliten.

Kjenner du deg igjen? Ikke fortvil, god pleie av huden og riktige produkter kan både dempe og forebygge uren hud.

Regelmessig stell av huden.

- Tålmodighet. Det tar vanligvis 46 uker før du ser resultater. Det er fordi huden bruker ca fire uker på å fornye seg. Husk også at selv om du blir bedre, så er det viktig å fortsette med og pleie huden for og forebygge.

- Rens huden hver morgen og kveld med en mild hudrens. Masser produktet inn i huden med litt vann. Avslutt med ansiktsvann som lukker porene.

- Bruk produkter som ikke inneholder fett. Hvis du lett får kviser, bør du ikke bruke fete kremer. De tetter til porene og gjør problemet verre.

- Husk at det er fy å gå til sengs med sminke! Huden trenger å puste om natten.

- Vær forsiktig med sminke. Selv om dekkremer skjuler problemet der og da, hindrer de huden i å puste og gjør problemet verre i det lange løp. Bruk derfor produkter som ikke tetter porene.

- Ta kontakt med en hudlege om du er alvorlig plaget. Legen kan gi
deg resepter på sterkere produkter.

- Ikke klem på kvisene, det kan forverre plagene og gi arr.TIPS: Er du usikker på hvilke hudprodukter som passer din hud? Få hjelp på et apotek eller i et parfymeri der du bor!Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning