tips

Julia digger fanfiction!

Forklaring, fakta og fine forslag får du her.

Publisert Oppdatert

Vi har lagt merke til at det er mange her på Julia.no som skriver såkalt fanfiction, og det synes vi er kjempekult. Det er gøy å skrive, morsomt å bli inspirert av andre og ganske fiffig at man kan bruke det å være 1D-fan eller Belieber til noe kreativt.

Her er en liten forklaring for alle som ikke vet helt hva fanfiction er:
Fanfiction er historier skrevet av fans om stjerner. Historiene er med andre ord diktet opp, men hovedpersonene er popstjerner, romanfigurer, skuespillere eller lignende. Alle kan skrive fanfiction, og de som gjerne vil la andre lese, laster opp historiene på internett (som her på Julia!).

Fanfiction er et kjempestort fenomen som folk over hele verden driver med. Faktisk tror man at en tredjedel av alt bokstoff på internett er fanfiction! Det er mange historier!

Klikk deg videre for å lese om fanfiction som har blitt kjempestort!

2. Fra fanfiction til bok

Noen ganger kan en liten historie vokse og bli til noe veldig stort. Det skjedde med 16-åringen Emily Baker, som skrev en Loving the Band om One Direction og fikk den utgitt av forlaget Penguin.

Stor ble også Anna Todds fanfiction After, som er løselig basert på Harry Styles.

Klikk deg videre for forslag til hvor du kan lese og laste opp fanfiction.

3. Forslag til steder å lese fanfiction

Obs! Fanfiction er som oftest romantiske eller morsomme historier, men det er også sex i mange av tekstene. Det er ikke noe galt i å lese det, selvsagt, bare vær klar over at du kan komme over slike historier når du søker deg rundt, og Julia kan ikke ta ansvar for innhold på eksterne nettsider. Klikk deg ut hvis du kommer over noe du synes det er ubehagelig å lese.

/images/upload/files/global/movellas
Movellas.com
Movellas er en platform for å lese og publisere, du trenger ikke å registrere deg for å lese. Her er det mye fanfiction for eksempel om One Direction.

Fanfiction.net
Dette er det eldste nettstedet for fanfiction, og har eksistert siden 1998. Det finnes mye fanfiction på norsk her også, søk på «norsk» eller «norwegian».

Wattpad.com
Dette er platformen Anna Todd skriver After på. Kan lastes ned som app til smarttelefon og nettbrett. Gratis, men krever registrering.

Archive Of Our Own
Masse forskjellig på engelsk, lett å lete seg frem i den alfabetiske oversikten, og vi fant over 27 000 historier bare om One Direction.


Hvor leser du fanfiction? Er det noen gode nettsteder bare på norsk? Del i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning