skjønnhet

10 superenkle skjønnhetstips

… enten du bruker sminke eller ei!

Publisert Oppdatert

Disse tipsene kan nesten alle få bruk for en eller annen gang, og dessuten er de kjempeenkle og koster ikke stort.

1. Ikke vask deg for mye

God hygiene er selvsagt bra, men de fleste av oss vasker både hår og hud oftere enn nødvendig. Det fører til at huden tørker ut og at håret blir fortere fett. Håret har rett og slett ikke godt av å vaskes hver dag, og har du tørr hud i ansiktet nå på vinteren, kan det være lurt å begrense ansiktsvask med såpe til maks 1 gang om dagen.

2. Tørrsjampo

Et genialt produkt! Ser håret ditt uvasket ut, kan du spraye tørrsjampo innerst ved hårrøttene, massere godt inn og VIPS har du fått både volum og fresht hår! Nå får du også kjøpt sjampo i en nyanse som passer hårfargen din, slik at den ikke vises så lett.

Batiste har tørrsjampo på sprayflaske i flere nyanser (ca. kr. 69)

Du kan også jukse det til med litt lyst ansiktspudder hvis du er blond og solpudder hvis du er mørk. Påfør hårrøttene med en sminkebørste. Litt mindre effektivt, men det funker, det også!

3. La kvisene være i fred

Ja, ja, hørt det før, tenker du kanskje nå. Spesielt hvis du har uren hud. Men det er faktisk veldig fort gjort å være borti kviser uten å tenke over det, for de fleste av oss tar hendene til ansiktet utallige ganger hver dag.

Bestem deg for å ikke ta på ansiktet ditt med mindre du må klø og sørg for å holde skjerf, jakkekrager og mobiltelefoner unna ansiktshuden. Det er ikke så lett, men det funker faktisk!

4. Ha en isbit klar hvis du må klemme en kvise

Noen ganger må man bare klemme en kvise (vask hendene godt først!). Etterpå blir området rundt gjerne rødt og hovent en stund, og det er veldig kjedelig.

Gjør klar en isbit pakket inn i et rent tøystykke før du klemmer. Etterpå presser du isbiten mot huden i noen minutter. Da hovner du ikke så lett opp, og rødheten i huden forsvinner fortere.

5. Bruk isvann for å få neglelakken til å tørke

Apropos isbiter … ha en skål med vann og istbiter klar når du lakker neglene. Når neglelakken har tørket bittelitt, dypper du neglene i skåla og holder dem der en stund. Det får neglelakken til å hardne og tørke raskere!

Neglakker fra Essie, kr 129.


6. Varm opp øyevipptangen

Bruker du øyevippetang for å bøye øyevippene?
Da kan du få enda mer effekt ved å varme den opp før du bøyer.

Bruk en hårføner og føn tangen varm i noen sekunder. Vent til den er avkjølt nok til å ikke brenne huden, og bøy vippene. Mye mer effektivt!

7. Lag din egen lipgloss

Hvis du har vaselin eller en annen blank leppesalve, kan du tilsette den fargen du vil!
Ha litt av salven i en teskje, og bland inn løs øyeskygge (fargepigment) eller rouge til du får den fargen du vil ha. Du kan også bruke små biter av leppestift eller annen sminke med fin farge.

Rør godt sammen med en bomullspinne og ha på leppene. Hvis du lager mye, kan du ha lipglossen tilbake i vaselinesken, så holder den seg.

Vaselin, ca. kr 50.

8. Bruk teposer som øyemaske

Ikke bruk penger på dyre øyemasker og lignende, de er uansett beregnet på mye voksnere hud. Hvis du er trøtt og vil føle deg freshere, legg et par brukte, avkjølte teposer under øynene en stund. Brukt fruktte eller aller helst grønn te, det er best for huden.

9. Det enkleste er ofte det beste (på huden)

Sminke kan være veldig morsomt, men det er én ting som er lurt å huske på for dere i julia-alder: Dere trenger sjelden å dekke over noe.
Produkter som foundation og concealer er laget for å dekke over hudproblemer, og hvis du ikke har problemer, ser du mye bedre ut uten!

Hvis du har noen urenheter eller annet som gjør at du likevel vil bruke slik sminke, bruk så lite som mulig, og husk at concealer aldri skal gnis inn i huden, bare påføres med veldig lett berøring.

10. Få myke lepper med vaselin og tannbørste

Det er veldig lett å få tørre lepper, særlig om vinteren. Det hjelper å fjerne de døde hudcellene som blir liggende på toppen.

Fukt leppene godt med en myk leppepomade i salveform. La det sitte på i noen minutter før du bruker en tannbørste til å forsiktig gni leppene nøye. Bruk så mye kraft du kan uten at det gjør vondt.

Etterpå tar du på et nytt lag leppepomade. Myke lepper!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning