Helsesøster:

Kan man få puppene til å vokse fortere?

Helsesøster svarer på vanlige spørsmål om pupper!

Publisert Oppdatert

Pupper
Hei da jeg jikk i 6 fikk jeg føle at puppene mine skulle vokse men etter 3 måneder stoppa det nå går jeg i 7 klasse og jeg har fortsat samme puppene de er så småe hilsen redd jente

Svar: Ingen grunn til panikk :)
Heisann! Det er ingen grunn til å være redd. Puppene dine utvikler seg som de skal! Husk på at små pupper er akkurat like normalt og fint som store. Brystene utvikler seg i flere faser over mange år og de vil fortsette å utvikle seg helt til du er ferdig utvokst en gang i 17, 18 års alderen. Du er ennå veldig utng og har mye utvikling fremfor deg.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du et spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Små Pupper?!?! MÅ HA SVAR
H
ei, jeg er en jente på 13 år som nesten ikke har pupper i det hele tatt. Og alle de andre i klassen har pupper. Så det jeg lurer på er: jeg bruker BH sånn at puppene mine skal se litt større ut, men gjør det sånn at de ikke vokser? liksom at BHen presser på puppene så de ikke får vokst??? Plis svar har spurt før men fikk ikke svar!!

Svar: Bh påvirker ikke utviklingen av bryster
Hei! Husk på at små pupper er akkurat like normalt og fint som store! Bruk av bh påvirker ikke veksten av puppene. Dette bestemmes av arv og vekt(brystene består av en del fettvev og er du slank vil brystene være mindre enn om du var rundere), Bhen bør selvfølgelig ikke være så stram at den stenger av blodsirkulasjonen, men det ville vært vondt og ubehagelig.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du et spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Rare pupper
Hei. Puppene mine er veldig rare. Isteden for å være runde og henger ned, så er de spisse og stikker ut. Det brune sitter liksom oppå huden som en klump. Er dette normalt? Jeg synes det er stygt og er flau over å vise de til klassekamerater (i gymnas assa) pils svar meg trenger virkelig hjelp!

Svar: Helt normalt utseende for bryster tidlig i utviklingen
Hei!  Dette er et helt normalt utseende for bryster som holder på å utvikle seg. Det rundere formen og det brune området rundt brystvortene kommer etter hvert. Brystutviklingen skjer over flere faser og år!

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du et spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

PUPPER!!!
E
r det sant at det hjelper å smelte smør i bhen for at puppene skal vokse fortere?
Har du noen tips som gjør at man får større pupper?

Svar: Arv og fettprosent
Hei! Nei, det er slett ikke sant. Puppenes størrelse styres først og fremst av to ting: gener(arv) og vekt. Puppene består av en god del fettvev, og jo mindre fett du har på kroppen jo mindre vil brystene være. Små pupper er akkurat like normalt og fint som store pupper og mitt beste råd til deg er nok å godta kroppen din som den er. Det er ingenting du kan gjøre for å endre kroppsfasongen din slik den er ment å være, da er det beste alternativet å se positivt på det!

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du et spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Pupper
Hei! Jeg har pupper som ikke er store eller passer inn i bh ennå... Hva skal til for at puppene vokser fortere?

Svar: Kan ikke endre på genene
Heisann!  Dersom du er kommet i puberteten men ikke merker at puppene vokser så er det helt normalt. Ikke alle er skapt med store bryster, noen er ganske flate mens andre har store bryster, begge deler er like normalt, like sunt og like funksjonelt. Dette styres av arv og du kan kanskje se i familien at det er mange av damene som ikke har så store bryster?

Brystene består også av en del fettvev slik at en som er naturlig tynn har mindre bryster enn en som er mer lubben. Vekt har altså sammenheng med størrelsen på brystene.

Ennå er du ung og mye kan skje de neste par årene, brystene er ennå ikke ferdig utviklet. Likevel kan du nok ikke forvente at du vil få store bryster, i likhet med mange andre voksne kvinner.Om du bestemmer deg for å godta det og bestemme deg for at små pupper er like fint som store.
Det er ingenting du kan gjøre for å endre på genene dine eller at brystene skal utvikle seg fortere. Normal vekt og et sunt variert kosthold og sunn livsstil legger de beste forutsetningene.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du et spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her! 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning