Musikk:

Vi har snakket med Raylee!

Om Stjernekamp, Isac Elliot og julestemning. Blant annet!

Publisert Oppdatert

I hele høst har vi kunnet følge Raylee (17) i NRK-programmet "Stjernekamp", hvor 10 vidt forskjellige artister fikk prøve seg på ulike musikksjangre. Raylee kom på en hederlig 4.plass, og nå er hun full av hemmeligheter for hvor veien går videre. Julia møtte Raylee for en liten prat!

Hvordan var det egentlig å bli ferdig med ”Stjernekamp”?
– Det er rart! Veldig merkelig å være ferdig. Plutselig stoppet alt opp, og jeg har ikke SÅ mye å gjøre lenger.

Lærte du mye nytt? Noe du tenker at ”Dette tar jeg med meg videre”, liksom?
– Opera! Haha, neida! Det viktigste jeg lærte var faktisk den første dagen, av den ene coachen. Og det var at man må tørre å feile, tørre å utforske seg selv for å bli bedre. Det var ikke jeg vant til. Jeg er vant til å komme forberedt, vite eksakt hva jeg skal gjøre, og nå måtte jeg gjøre feil mens kameraene filmet.

Leste du om deg selv på nettet underveis?
– Jeg har fått streng beskjed om å holde meg unna de anmelderne på nettet, og de de skriver. Jeg var uheldig en dag jeg skulle inn og finne et bilde av meg selv til instagram, og klarte ikke å la være å lese overskriftene… Man blir jo deppa når det er noe negativt. Nå leser jeg ingenting. Er det noe positivt som skrives, får jeg som regel høre det fra familien min!

Blir du mye gjenkjent?
– Ja! Det er jo litt annerledes. Men det er kjempemoro, og noe jeg setter veldig pris på. Bare koselig.

Har du blitt litt starstruck selv noen gang?
– Da vi var på ”Vinterlyd”-turneen med Isac Elliot og Madcon ifjor, så ble jeg jo godt kjent med de. Men i starten var det litt sånn med Madcon, jeg tenkte ”Oi, wow! Skal jeg faktisk på turné med de her?!”

Vi er misunnelige på at du fikk henge med Isac Elliot!
– Ja, vi har litt kontakt ennå! Han delte den nye singelen min nå, på sosiale medier. Det var koselig gjort. Han er en kul fyr!

Apropos ny singel – hva skjer for Raylee i 2015?
– Det er mye hemmeligheter foreløpig. Jeg kan ikke si så mye, dessverre… Men det handler om musikk, selvfølgelig. Men 2015 blir et veldig spennende år!

Raylee kan absolutt både synge og danse! Se bare her: </p> <p> <strong>Du blogget jo for Julia for noen år siden! Da kalte du deg Lotta… Hvorfor ble det Raylee?</strong> <br/>– Ja, hva skjedde med ”Lotta”? Det var jo det at jeg skulle satse på engelsk, kanskje internasjonalt etter hvert. Det er jo planen. Og da trengte jeg et navn som funker i utlandet.</p> <p> <strong>Så da ble det Raylee!</strong> <br/>– Ja, det er amerikansk og betyr ”prinsesse”! Jeg og faren min fant ut at jeg måtte ha et nytt navn, og så søkte vi rundt til vi fant et som passet til meg.</p> <p> <strong>Det er snart jul! Hva skal du i jula?</strong> <br/>– Da skal jeg hjem til Arendal og feire med familien min. Vi er en kjempestor familie, litt over 20 stykker til sammen, som feirer sammen.</p> <p> <strong>Hva ønsker du deg til jul, da?</strong> <br/>– Jeg ønsker meg masse Bocca-sjokolade, den mørke kaffesjokoladen… Mmm, det er så godt!</p> <p> <strong>Håper du får masse Bocca-sjokolade til jul, Raylee! Hvis vi snakkes igjen om ett år, hvor tror du at du er da?</strong> <br/>– Kanskje jeg har flyttet til USA? Det er lov å drømme, ikke sant? Tenke stort, det er morsomt. Om ett år har jeg iallfall kommet mye lenger. Mye kan skje i løpet av det kommende året, og om to år har jeg kanskje slått gjennom internasjonalt, som jeg ønsker? Det er den største drømmen.</p> <p> <a href="http://open.spotify.com/track/5gXbpUFjJ5MmVrR1TgKm0d">Her kan du høre Raylees nyeste singel, "Wish for you".</a> </p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning