Dylan O'Brien:

– Jeg er ekstremt hard mot meg selv!

Dylan O'Brien forteller om innspillingen av "Maze Runner".

Publisert Oppdatert

Spenningsfilmen ”The Maze Runner – I dødens labyrint” kom på DVD 12.januar, og vi har fått tilgang til eksklusive intervjuer med skuespillerne Dylan O’Brien og Thomas Brodie-Sangster!

Filmen foregår i fremtiden, hvor Thomas blir plassert i et samfunn av unge menn, uten å huske noe annet enn sitt eget navn. Når han og de andre innser at de er fanget inne i en labyrint, bestemmer de seg for å samarbeide om å komme seg ut av labyrinten og avsløre den skremmende sannheten om hvem som har plassert dem der og hvorfor.

Les hva to av hovedrolleinnehaverne sier om filmen, og hvordan det var å spille den inn!

Dylan O’Brien:
Dylan (23) kjenner vi kanskje aller best fra tv-serien ”Teen Wolf”, og i ”The Maze Runner” har han hovedrollen som Thomas.

Hva tenkte du da du først leste manuset til ”The Maze Runner”?
– Det første jeg tenkte var at jeg elsker historien og hvordan de hadde tenkt til å fortelle den på film. Og jeg følte en kobling til Thomas, tenkte at jeg kunne spille Thomas bra, det var noe jeg hadde selvtillit på, jeg følte at rollen var riktig for meg!

Hva var den tøffeste dagen på filmsettet?
- Noen dager var skikkelig tøffe fysisk, og andre var tøffe mentalt. Man skulle jo tro at de tøffeste dagene var da jeg brukte 15-16 timer bare på løpe-sekvensene, men pussig nok var de tøffeste dagene da jeg var skikkelig frustrert over meg selv i en scene – fordi jeg brydde meg om å gjøre mitt aller beste. Jeg hadde så stor tro på filmen, og jeg ville ikke være en skuffelse. Jeg er veldig hard mot meg selv på den måten, så det var dager hvor jeg lot meg selv få gjennomgå. Men Wes (regissøren) var alltid veldig god til å bygge opp selvtilliten i meg igjen, fikk meg opp på beina igjen og roet meg ned.

Og hva var den morsomste dagen?
– Selv på de tøffe dagene var det alltid så fantastisk å bare være der med vennene mine. De tøffeste dagene var faktisk da jeg var alene, og de var på hotellet, haha!
Og jeg elsket wrestling-scenen, når jeg blir kastet inn med Will for å vise meg. Det var en scene vi øvde på den første uka, og jeg elsker energien i den.

Hvordan er Maze Runner-fansen?
– Så langt har det vært ganske likt det jeg har opplevd med ”Teen Wolf”-fans, samme alder, samme lidenskap. De er virkelig støttende, jeg føler nesten at jeg ikke fortjener det. De er der for oss samme hva. Det er så kult!

Var det stor forskjell på å lage ”Maze Runner” og ”Teen Wolf”?
– Det var annerledes på mange måter. I denne filmen er jeg jo på skjermen så å si hele tiden – hvilket jeg jo ikke er i ”Teen Wolf” – det var annerledes å være den som må være med hver dag, hele dagen, samme hva. Og så var det en karakter og en rolle jeg ikke hadde gjort tidligere.

Hva annet har du på gang det neste året?
– Sesong 5 av ”Teen Wolf”, hvilket blir spennende for meg fordi jeg aldri vet om serien fortsetter i enda en sesong. Det kommer til å knuse hjertet mitt når den serien er slutt, for de menneskene er som familie for meg. Det er som et hjem, jeg har lært utrolig mye der, det har vært min dramaskole!

Klikk deg videre for å lese intervjuet med Thomas Brodie-Sangster!

Thomas Brodie Sangster

Thomas (24) må nok leve med at mange for alltid vil kjenne ham igjen som lille Sam i julefilmen ”Love Actually”. I ”The Maze Runner” spiller han Newt, en mentor for Thomas.

 Hva tenkte du da du først leste manuset til ”The Maze Runner”?
– Jeg var fascinert. Jeg hadde aldri gjort en tenåringsfilm før, og jeg visste at det var dét dette var – så jeg var interessert i å se hvordan det ville bli. Jeg ble overrasket over at det handlet om at disse guttene faktisk brydde seg om hverandre, for å overleve – ikke slåss – men faktisk bry seg og være glad i hverandre. Det er ikke å være svak, det er å være sterk. Det er en måte å overleve på, og det likte jeg veldig godt. Og så likte jeg karakterene!

Hva var den tøffeste dagen på filmsettet for deg?
– Jeg tror mange vil si at varmen var tøff. Inne i ”the Glade” var det ekstremt varmt, spesielt mot slutten, og det var ikke noe skygge – bare trær. Men jeg digget det, for meg var det en del av hele opplevelsen. Du ser det i filmen også, at vi står i sola og ikke under lyskastere, og at det er varmt. Det var én dag ved dørene som var helt uutholdelig, man kunne knapt bevege seg i varmen. Men igjen – jeg likte egentlig det.

Hva fikk deg gjennom de slitsomme dagene?
– Vi hadde det rett og slett veldig hyggelig sammen. Det som fikk oss gjennom de utrolig varme dagene, var hverandre. Vi fikk hverandre til å le, hentet kaffe til hverandre – hva som helst, egentlig, vi hjalp hverandre gjennom det. Og det er en av de viktigste tingene jeg ser når jeg ser filmen; at vi er ordentlige venner. Jeg synes at vennskapet vårt skinner i gjennom i filmen.

Mange har sagt at filmen er mer intens enn de hadde forventet, blir du glad for å høre det?
– Ja, intens er bra! Klisjeen (i ungdomsfilmer, red.anm.) er jo at ei pen jente og en kjekk gutt møtes i en sånn kul setting. Men det er ikke noe romantikk i ”Maze Runner”, og det liker jeg veldig godt. Det trenger ikke alltid å være det, det er ikke alltid det.
Det er jo en actionfilm, et action-eventyr, men som handler om vanlige mennesker. De har ikke superkrefter. De befinner seg i ekstraordinære omgivelser, men poenget er at du har ekte karakterer der, mennesker du kan relatere deg til.

Har du sett "The Maze Runner"?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning