Musikk:

Har du lyst til å spille i band?

Hva med å melde deg på en egen bandleir for jenter i sommer?

Publisert Oppdatert

Har du lagt planer for sommerferien? Hva med å bruke noe av ferien på å lære deg et instrument, og spille i band sammen med andre jenter?

Det gjorde Signe Eide (17) ifjor, og hun angrer ikke! Signe har kjempestor interesse for musikk, og både synger, spiller gitar, bass og piano - i tillegg til å gå første året på musikklinja på videregående. Vi møtte henne og tok en prat om det å være på bandleir.

Leiren Signe var på, heter LOUD! Jentenes bandleir, og arrangeres to ganger denne sommeren - i én uke av gangen. Les mer om LOUD! på bandleirens hjemmeside.

Hei Signe! Hva er egentlig LOUD!?
– Det er en leir hvor 30 jenter samles og er ute i ødemarka - det er ingenting annet der - i en uke. Og så lærer man å spille i band! Første dagen går egentlig bare ut på å bli kjent. Andre dagen lærte vi en Robyn-sang. Først lærte vi å synge den, så lærte vi den på bass, så på gitar, så på trommer, så på piano, sånn at alle sammen kunne den sangen på alle instrumentene. Det var veldig gøy! Så var det å finne det instrumentet du likte best. Da kunne man starte helt fra scratch eller gå videre med det du kunne fra før, så jeg valgte å gå videre med gitar som jeg kunne fra før.

Men bra at man kan være med selv om man er nybegynner, òg! Hva skjedde så?
– Så blir man satt sammen i band, litt etter alder og hvor lenge man har spilt, folk som fungerer sammen, så får man tre dager på å skrive en låt. Og øve masse. Så skal man selvfølgelig framføre låta, og den siste dagen får man spille den inn i studio. Så det er en hel prosess rundt alt som har med det å spille i band å gjøre, øve sammen med andre, det var veldig nytt for meg, og det var kjempegøy.

– Bandet mitt het ”Fem tennisballer i en hekk”, haha! Det var faktisk jeg som fant det på, men jeg husker ikke helt hvordan. Jeg tror jeg hadde drukket ganske mye brus og sånn, det var ganske sent og vi hadde veldig latterkrampe, og så var det lattis at vi bare ble hetende Fem tennisballer i en hekk. Vi hadde fotoshoot og sånt, vi stod selvfølgleig i et buskas og så kule ut. Vi lagde t-skjorter og greier.

– Det er ganske intenst å være på bandleir. Jeg trodde at man ble satt opp på masse øvinger og at det var øving hele tiden, men det var veldig koselig bare. Vi fikk masse fritid, hvor vi løp rundt på øvingsrom og jammet og skrev låter og sånt. Jeg ble veldig glad i å spille trommer da vi var der, så hver gang vi hadde fri så bare løp jeg til trommerommet og satt der.

Hva var det beste du lærte på bandleir?
– Jeg lærte hvor gøy det var å spille i band. Fordi jeg hadde holdt på så mye alene, det var veldig lærerikt å samarbeide med andre.

Hvorfor bør andre jenter melde seg på LOUD!?
– Fordi det er dritgøy! Og det er en glede du deler med de andre i bandet, du er ikke bare alene på rommet ditt - selv om det kan være fint, det også. Du lager noe bra sammen med noen andre.

(Psst: Du kan lese enda mer om Signe, låtene hun skriver og hvordan hun fikk varme opp for idolet sitt Lissie i Julia nr 10, som kommer 14.juli!)

Fikk du lyst til å være med? Du finner all info om leiren, priser og påmelding her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen