Isac Elliot:

«Follow Me» - låt for låt!

Isac Elliot forteller om alle låtene på albumet sitt.

Publisert Oppdatert

Idag er Isac Elliots andre album "Follow Me" tilgjengelig for salg! Det har vært tilgjengelig på Spotify siden mandag, her finner du det.

Vi har fått eksklusiv tilgang til Isacs egne tanker om alle låtene på albumet, og han deler noen innblikk i hvordan det har vært å spille inn hver enkelt låt. Isac forteller:

Om "Tired of Missing You":
– Da jeg først hørte denne sangen, fikk jeg litt av den samme følelsen som da jeg hørte "New Way Home" første gang. Det var noe spesielt med den.
Jeg elsker sanger med en kul "drop", og denne låten har et "drop" som jeg virkelig liker.
Det var en lett låt å synge. Vi jobbet med den i Stockholm i noen dager, vi spilte inn vokalen på én dag, hvilket ga oss masse tid til å bare ha det gøy, tulle rundt i studio og spille Playstation. Jason, som er den som tok opp vokalen, var SÅ god til å spille. Jeg tror vi spilte omtrent 100 fotballspill (det er en rekord for meg), og han vant 95 av dem. Jeg må være bedre forberedt neste gang...
Jeg tror jeg satte en annen rekord mens vi spilte inn denne: Flest 88-iskremer på én dag. 88 er den beste isen i Sverige. Ingen tvil!

Klikk deg videre for neste låt!

Isac om "Just can't let her go":
– Jeg tror fansen kan være enig med meg i at dette er en spesiell sang. De spilte den for meg i studio mens jeg jobbet med en annen sang. Jeg likte den VELDIG godt. Det var en så god energi, og jeg jeg ville virkelig gjøre denne låten. Så fikk vi høre det: One Direction likte også låten, og hadde spilt inn en demo av den. Men den ble aldri gitt ut av dem, og så fikk jeg sjansen til å få låten. For en ære. Selvfølgelig ville jeg ha den.
Vi spilte den inn i Örebro, og jeg fikk så mye energi og støtte fra fansen utenfor!

Klikk deg videre for neste låt!

Isac om "Hush":

– Favorittlåten min å synge. Det er bare god stemning. Vi gjorde låten i Finland, og skrudde opp bassen så høy vi kunne. "All the guys go! Even the girls go!" Og så plystringen. Etter at vi spilte din, tror jeg den plystringen satt fast i hodet mitt i flere uker. Hørte den til og med i drømmene mine. Da vi spilte den inn, dro vi for å kjøpe mat, og bestemte oss for å høre på den i bilen på parkeringsplassen. Da plystre-delen kom, begynte vinduene å riste, og alle tingene i bilen - som mynter og cd-er - begynte å hoppe rundt. Så da skrudde vi ned bassen litt...
Låten er en miks av alle stilene jeg liker: Urban, drum'n'bass og pop. Litt Justin Timberlake, Litt Outkast, litt Jason Derulo.

Klikk deg videre for neste låt!

Isac om "Parachute":
– Jeg visste med én gang at dette var en stor låt. Litt som A.N.G.E.L fra det første albumet, men jeg likte denne enda bedre. Men jeg var litt redd da vi begynte å jobbe med den, for jeg måtte synge med en teknikk jeg aldri hadde brukt før.
Vi hentet en stemmecoach til studioet for å hjelpe meg. Han het Daniel, og var en utrolig kul fyr. Han stod med meg inne i studio i kanskje 7 timer, og han hoppet rundt, danset, viftet med armene og var SÅ sliten da vi var ferdig med den første dagen. Selv om det er en ballade, trengte vi energi og intensitet i stemmen. Ville at det skulle føles spesielt. Som om jeg er rett ved siden av jenta som hører på sangen. Helt nær henne. Synger den bare for henne.

Da alt var ferdig, følte vi fremdeles at noe manglet. Så vi tok inn noen musikere med strykeinstrumenter. Og da de begynte å spille instrumentene, fikk jeg gåsehud over hele meg og bare "WOW, dette er så vakkert, fansen kommer til å elske dette". Jeg håper de gjør det.

Klikk deg videre for neste låt!

Isac om "Engine":
– Vi ville ha en morsom låt med mye tempo. Så da laget vi det :)
Ok, vi trenger å starte opp motoren. Vi trenger en fest. Det er hva denne sangen handler om. Jeg tenkte ikke så mye over det da vi spilte inn denne. Bare tullet rundt. Lagde crazy insta-videoer med de gærne produsentene Victor, Kevin, Anton og Maria.
"Hei, burde vi prøve en falsett- "Woohoo" i det andre verset?"
"Selvfølgelig. Gå inn og gjør det!"
"Hei, har du nye sneakers? Burde vi putte dem inn i låten? Hahaha!"
"Ja, jeg HAR nye sneakers, og selvfølgelig skal vi ha dem med i sangen!"

Sånn holdt vi på. Bare hadde det veldig gøy med alt sammen. Det er den mest crazy låten på albumet, og det var bare sinnsykt morsomt å jobbe med disse menneskene.

Klikk deg videre for neste låt!

Isac om "Baby I":
– Dette var den første låten vi fikk fra et annet sted enn Finland, og fra en kjent låtskriver. Det åpnet på en måte opp hele greie. Etter det, begynte gode sanger bare å rulle inn fra Finland og fra utlandet. På dette tidspunktet hadde jeg hadde gjort alle låtene mine med bare én produsent.
Så jeg var litt nervøs før min første innspilling med en stor og etablert produsent og låtskriver. Men de var bare utrolig snille, og jeg lærte masse.
Jeg elsker låten fordi den er så enkel å synge med på, og på konserter synger folk virkelig med. Jeg elsker å høre fansen min synge

Klikk deg videre for neste låt!

Isac om "Glitter":
– Enda en av mine favoritter. Også spilt inn med et av de crazy teamene i Sverige.
Jeg synes det er kult at denne låten har gitaren med gjennom hele sangen. Vi ville ha en låt som virkelig får folk til å hoppe på konsertene. En sang om hvor vakre alle jenter er. Alle har noe som gjør dem vakre, noe som får dem til å glitre. Hold hodet ditt høyt og vit at du er spesiell.
Jentene utenfor studioet i Stockholm hvor vi spilte inn denne låten, fikk meg virkelig gjennom mange låter. Jeg var sliten iblant, men så kikket jeg ut og så at de fortsatt var der, selv om det var sent. "OK, når jeg har så fantastiske og støttende fans, kan jeg få til dette".

Klikk deg videre for neste låt!

Isac om "Recklessly":
– Denne låten, denne låten. Jeg er SÅ glad for at den er med på albumet. For først var det veldig nære på at den ikke fikk være med. Den var helt annerledes da jeg hørte den første gang, og jeg var ikke sikker. Men jeg bestemte meg for å gi det et forsøk i studio.
Det var rett etter vi hadde laget "Hush" med Jonas W Karlsson og Axel Ehnström, to finske låtskrivere og produsenter. Vi hadde en god flyt etter å ha gjort "Hush".

Jeg husker at Jonas sa til meg "OK, vi har forandret litt på låten", og så trykket han på play og jeg bare: "WOW!". Starten med bassen og trommene. Det var akkurat sånn musikk jeg liker. Det var noe helt annet enn jeg har gjort før.
Jeg husker at jeg sang låten i studio, og så tok vi en pause fordi noen fans og konkurransevinnere skulle komme innom studio og si hei. Jeg husker at jeg snakket med dem og tok bilder, og hele tida tenkte: "Jeg har så utrolig lyst til å vise dere hva vi jobber med akkurat nå!" Da jeg jobbet i Finland, fikk jeg nok en gang utrolig støtte fra fansen <3

Jeg elsker også teksten i denne låten.. Om hvordan gjøre din egen greie sammen med ei jente. Nyte livet.

Hvilken låt er din favoritt på "Follow Me"?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen