Film:

Elle Fanning spiller Tornerose!

Spørsmål og svar med søte Elle om rollen Aurora i "Maleficent".

Publisert Oppdatert

Vi kjenner alle historien om Tornerose: En ond fe kaster en forbannelse som sier at Tornerose på sin 16 års fødselsdag skal stikke seg på en spinnetein og sove i 100 år. Den onde feen er Maleficent, men hvorfor er hun så ond?

"Maleficent" er historien om en av Disneys mest kjente karakterer fra klassikeren Tornerose, nemlig den onde feen Maleficent, og hvordan et svik førte til at hennes rene hjerte ble til stein. Drevet av hevnlyst og et voldsomt ønske om å beskytte skogene der hun regjerer, kaster Maleficent sin forbannelse over Aurora, den nyfødte datteren til menneskekongen. I oppveksten er Aurora fanget i konflikten mellom skogens rike som hun er blitt svært glad i, og menneskenes kongerike der hun hører hjemme. Maleficent oppdager at Aurora kanskje er nøkkelen til fred, og presses til drastiske handlinger som kan endre begge verdener for alltid.

Aurora spilles av stjerneskuddet Elle Fanning (16), og vi har fått et lite intervju med henne i forbindelse med filmen!

Hvem er Aurora?
Elle: De fleste kjenner henne som Tornerose fra Disneys tegnefilm "Tornerose". Det jeg liker med filmen vår, er at man blir bedre kjent med henne, fordi i tegnefilmen er hun bare ei pen jente som sover mesteparten av tiden. I filmen vår får du se at hun har forskjellige følelser og bedre forstå hvem hun er. Jeg elsker at hun er veldig "free spirited". Og siden hun blir holdt vekk fra et normalt liv, er hun veldig uskyldig og åpen for ting. Det gjør henne veldig sjarmerende og lett å like.

Elle: Aurora er ei veldig glad jente, men hun opplever noen ting i filmen som er ganske triste. Om man tenker over det, har hun bare vokst opp i ei hytte med det hun tror er hennes tre tanter, men som egentlig er små feer. Hun har blitt fortalt at hun ikke har noen mamma og pappa, og får ikke lov å snakke om det. Senere i historien oppdager hun sannheten og hvor hun kommer fra. Det er hardt for henne å høre at folk har holdt ting hemmelig for henne i 16 år.

Hvordan ble du involvert i denne filmen?
Elle: Uten å ha lest manuset, dro jeg for å møte regissøren, manusforfatteren og produsenten. I det første møtet fortalte de meg om historien, og at jeg skulle spille Tornerose, hvilket er som en drøm som blir til virkelighet for alle jenter i hele verden – en Disney-prinsesse! Vi kom veldig godt overens i møtet, og jeg fikk med meg manuset hjem for å lese.

Hva tenkte du da du fikk lese manuset?
Elle: Det er den klassiske historien om Tornerose, pluss så mye mer informasjon. Du får vite hvorfor ting skjer og hvorfor Maleficent blir så ond - og at det skal litt til; mennesker blir ikke onde bare for å være onde. Det må være en grunn, og i filmen får du se hva den grunnen er.


Angelina Jolie spiller den onde feen Maleficent - som kaster en forbannelse over Aurora. 


Aurora i møte med noen av de magiske skapningene i "Maleficent".

Hva har vært den største utfordringen for deg som skuespiller med denne filmen?
Elle: Karakteren min sover mye. Så jeg måtte sørge for at på de dagene, spesielt når det var en lang scene, at jeg holdt meg helt i ro og ikke beveget på øynene mine i det hele tatt. Jeg måtte finne den indre roen for å slappe av, og bare ligge veldig stille. Det var en utfordring.

Hva vil du si til jentene der ute som ser på deg og tenker "Wow, hun får spille en Disney-karakter!"?
Elle: Det har på en måte vært alt jeg kunne drømme om. Helt fra øyeblikket ved å ta på det første antrekket hennes, få på plass håret og alt, det har vært veldig spesielt å få få spille en så ikonisk karakter.

Kinofilmen "Maleficent" har norgespremiere fredag 30.mai!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen