musikk:

Alt om My Chemical Romance

My Chemical Romance er et verdensberømt rockeband. Finn ut mer her!

Publisert Oppdatert

My Chemical Romance er et rockeband fra New Jersey i USA. Bandet består av vokalist Gerard Way, Ray Toro på gitar, Frank Iero på gitar og bassisten Mikey Way. Bandet ble dannet i 2001, da besto de av Gerard Way, Ray Toro og Matt Pelissier. De begynte fort å jobbe med et album. Da de nesten var ferdig med albumet fikk de med seg et nytt medlem, nemlig Frank Iero. Derfor spiller han kun gitar på to av sangene på det første albumet. I 2002 ga de ut albumet, som fikk navnet I Brought You My Bullets You Brought Me Your Love. En av sangene på albumet het Skylines And Turnstiles, som Gerard skrev for å uttrykke sine følelser etter terrorangrepet 11.september.I 2003 skrev bandet kontrakt med et nytt plateselskap, Reprise Records. De begynte å jobbe med sitte neste album, dette albumet ble hetende Three Cheers For Sweet Revenge. Albumet kom ut i 2004, og det var dette som virkelig ble gjennombruddet deres! Samme år som deres andre album ble sluppet ble også Matt Pelisser sparket ut av bandet. I 2005 reiste bandet på turne igjen, og de var blant annet oppvarmingsband for Green Day!


I mars 2006 slapp bandet Life on the Murder Scene. Dette var en live-CD og to DVDer med bandhistorikk, musikkvideoer og liveopptak. I oktober slapp de sitt tredje album, som fikk navnet The Black parade. Albumet ble produsert av den kjente produsenten Rob Cavallo, han har tidligere produsert Green Days største album, Amerikan Idiot og Dookie!Det kan virke som om karrieren til My Chemical Romance har vært helt perfekt. De har mange fans og det kommer mange tusener på konsertene deres! Men i 2010 ble det offisielt at Bob Bryar hadde forlatt bandet. Det er fortsatt ikke helt klart hvorfor han forlot bandet, men ryktene sier at det var fordi bandmedlemmene hadde en diskusjon gående.

Morsomme fakta om My Chemical Romance
- Tre trommeslagere har forlatt bandet.
- Bob Bryar og Gerard Way måtte stå over noen konserter fordi de hadde fått tredjegradsforbrenning under innspillingen av musikkvideoen Famous Last Words.
- Deres første konsert i Skandinavia var i Stockholm den 8.november 2006.
- Musikken deres er inspirert av mye forskjellig, blant annet tegneserier fra barndommen.

Liker du My Chemical Romance?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning