musikk:

Alt du trenger å vite om Green Day

Fakta om punckrock-bandet får du her!

Publisert Oppdatert

Med over 80 millioner solgte album over hele verden er Green Day et av de mest kjente punkrock-bandene i verden! Her får du alt du vite alt du trenger å vite om dem!

Green Day er et amerikansk alternativpunk og rockeband fra East Bay i California. Bandet ble startet opp i 1987, under navnet Sweet Children, de endret navn til Green Day allerede i 1989. På den tiden besto bandet av Billie Joe Armstrong som vokalist, Mike Dirnt på bass og John Kiffmeyer på trommer. Etter tre år sluttet John, og trommeslageren Tré Cool kom inn i bandet. Ingen medlemmer har sluttet eller blitt byttet ut siden dette. I 1990 ga de ut sitt aller første album, 39/Smooth.

I 1993 valgte Green Day å signere en kontrakt med et nytt plateselskap. I 1994 kom deres andre album ut, albumet fikk navnet Dookie og ble deres store gjennombrudd. Dookie inneholder store hits som When I Come Around og Basket Case. Albumet Dookie har solgt over 20 millioner eksemplarer over hele verden!

I 2004 ga de ut sitt syvende studioalbum. Albumet het American Idiot og er deres første slbum som nådde førsteplass på salgslistene i USA og England. Dette albumet inneholder noen av deres største hits, blant annet American Idiot og Wake Me Up When September Ends. Året etter ga de ut en live-DVD, som ble spilt inn under en konsert i England.


Green Day har ufattelig mange fans, og fyller store stadioner og konsertarenaer kveld etter kveld. De har ikke noe problem med å selge ut en konsertarena med plass til 65 tusen plasser flere kvelder på rad. De holder store og underholdene konserter med mange effekter. Billie Joe Armstrong er spesielt kjent for å ta opp flere fra publikum for å danse med dem, la dem synge eller hoppe fra scenen! De er også veldig glade i Norge, da de sist gang var i Oslo kom de hele fire dager før konserten, kun for å være i Norge!


Morsomme fakta om Green Day
- De hadde konsert i Norge 4 juni 2010, da var det bare 8 måneder siden sist de hadde konsert her.
- Vokalisten har to sønner, og har vært gift i hele 17 år!
- Bandet fikk ikke lov til å spille på den lokale scenen der de bodde etter at de hadde gitt ut albumet Dookie.
- De har sin egen musikal, med deres sanger som heter American Idiot Date.

Liker du Green Day?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning