hobby:

Å samle på noe

Å samle på ting har vært en hobby i alle år, og det finnes tusen ting å samle på. Her får du tips!

Publisert Oppdatert

Dette samlet man på før i tiden
I gamle dager var det veldig vanlig å samle på ting. Det å samle på noe var mye mer vanlig før enn nå, og man byttet gjerne gjenstander med hverandre. Man samlet på litt andre ting enn det vi samler på i dag. For eksempel var det veldig vanlig å samle på frimerker, servietter, postkort og klinkekuler.

Dette er det vanlig å samle på nå
Det er fortsatt vanlig å samle på både servietter, frimerker og postkort. Men det er også mye annet det er vanlig å samle på nå. Veldig mange samler på viskelær, det finnes mange typer i forskjellige farger og fasonger. Parfymer, bamser, autografer, og mye annet er det også vanlig å samle på i dag!

Dette kan du samle på

 (Bilder lånt fra dreams6.com) (Bilder lånt fra dreams6.com)


Figurer:
For eksempel Sonny Angels. Disse er supersøte og veldig kule å samle på. Litt annerledes og det finnes utrolig mange forskjellige!

Morsomme nøkkelringer: Nøkkelringer er det ikke så vanlig å samle på, men det finnes jo så mange forskjellige! Hvis du er på ferie i utlandet kan du finne mange morsomme og billige på markeder!

Juliablader: De fleste har en god samling av blader, ha de i en bladkasse og sorter de etter hvilket nummer og årstall det er! Du kan også vise fram samlingen din her på Julia.no. Du finner alle bladene her.

Bamser: Samle på bamser er veldig kult, det finnes mange søte og morsomme bamser du kan ha i samlingen din.

Neglelakk: Hvis du er glad i neglelakk og pleier å bruke det kan du lage deg en fin samling. Neglelakker kommer i alle mulig farger og ser kule ut på hylla!

 (Bilder lånt fra ikea.no) (Bilder lånt fra ikea.no)

Slik får du en fin samling
- Det er viktig å ha et sted å ha samlingen, ikke bare la det ligge på forskjellige steder på rommet. Finn deg for eksempel en boks der du har god plass til samlingen.

- Du kan finne gjenstander til samlingen din over alt, så det kan lønne seg å følge litt godt med. Samler du for eksempel på servietter så pass på at du får med deg en hjem fra bursdagsselskapet eller familiemiddagen du er i!

- Prøv å finne forskjellige ting. Det er jo veldig kjedelig hvis hele viskelærsamlingen din består av fjorten hvite viskelær. Finn heller forskjellige i forskjellige farger og fasonger. Da ser samlingen mye mer spennende ut!

Slik tar du vare på samlingen din
Det viktigste er at samlingen har et eget sted å være, enten en skuff, en hylle eller en boks, ut i fra hva du samler på. Samler du for eksempel på bamser kan det være fint at de står i en hylle så man ser dem. Hvis du samler på servietter så kan du ha de i en fin boks. Det viktigste er at de er på et sted der de ikke blir ødelagt. Det kan være lurt å ikke låne bort samlingen til noen. Når du har besøk må du gjerne vise den frem, du skal jo være stolt av den! Men ikke la noen ta med samlingen hjem, da kan det hende at den blir ødelagt eller borte, og det er jo veldig synd hvis du er fornøyd med den!

Samler du på noe?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning