SKJØNNHET:

7 supertips for vakkert hår!

Enkle tips som passer for alle slags hårtyper.

Publisert Oppdatert

Bruker du hårføner, krølltang eller rettetang iblant? Og hender det at du legger deg med vått hår? Da vør du lese videre! Vi har nemlig samlet noen eksperttips som alle kan lære noe av.

* Når du vasker håret ditt, bør du alltid skylle det med kaldt vann til slutt! Det lukker skjellaget i håret, og gjør det mye blankere og sterkere.

* Før du føner eller retter/krøller håret, bør du alltid bruke varmebeskyttelse. Det er som solfaktor for håret! Mange hårstyling-merker har "heat protection"-produkter, og det koster ikke nødvendigvis så mye på kjedebutikker som H&M, Cubus eller Vita.

* Du må aldri rette/krølle håret før det er HELT tørt. Det gjelder også etter at du har sprayet på varmebeskyttelse - vent til det har trukket inn i håret. Det skal ikke lage en "Psshht"-lyd når du bruker rettetangen!

* Det er ikke så lurt å tvinne håret rundt og sette det opp i en "håndkle-turban" midt oppå hodet når du har dusja altfor ofte. Håret tåler nemlig ikke så mye når det er så vått.

* Det samme gjelder å legge seg med vått hår: Håret tåler mindre når det er vått, og de fleste av oss ligger jo ikke helt i ro hele natta!

* Har du en hårføner som kan blåse kald luft, kan du gjerne bruke den kalde luften når du er ferdig med å tørke håret! Det "lukker" frisyren din, og gjør at det holder seg på plass lenger.

* Husk å alltid føne håret ovenfra og ned! Da blir det mindre statisk og flisete.

Har du et bra hårtips å dele med oss?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen