Sommer:

7 geniale istips!

Prøv selv hjemme, da vel?

Publisert Oppdatert

Hvis du bor I en større by, har du kanskje fått med deg den “nye” istrenden som har kommet til Norge: å strø alt mulig oppå isen! Vi har sett stjernene meske seg i iskrem med smågodt lenge, og nå kan vi gjøre det også.

Men du trenger ikke å bo i nærheten av en sånn isbar, du kan fikse det hjemme også. Og du trenger ikke å holde deg til sjokoladesaus og kakestrø selv om det er det vanligste, i sommer kan du gå helt bananas!

Bruk favorittisen din (vanilje passer til alt), lag vanlige kuler eller la isen stå ute en stund og rør til du får en myk, softislignende konsistens.

Klikk deg gjennom de beste toppingtipsene våre og legg igjen dine egne i kommentarfeltet til slutt!

/images/upload/files/global/is/fruit
Foto: PhotoExpress

Frokostis

Å strø litt bær på toppen av vaniljeisen er ikke uvanlig, men har du prøvd å kombinere fruktsalat med is? Ta alt du kommer på av frukt og bær (jordbær, blåbær, bringebær, eple, plomme, pære, fersken, stikkelsbær, rips, ananas osv.), hakk i småbiter, rør sammen og la blandingen ligge et kvarter eller så i fryseboksen/fryseren, så den blir kald.

Knus litt frokostblanding og strø på toppen før servering. Har du nok frukt, blir dette nesten så sunt at du kan spise det til frokost!

/images/upload/files/global/is/geleogpudding
Foto: Tine

Dessertbonanza

Is er en dessert. Gelé er en dessert. Sjokoladepudding er en dessert. Skjønner du hvor vi vil?

Akkurat. Ingen grunn til å spise dem hver for seg.
Prøv å blande alt eller velg enten gelé eller sjokoladepudding til isen.
Ha gelébamser eller hakket sjokolade på toppen.

Og for all del, ta vaniljesaus også, men vær litt forsiktig med mengden, sånn at det ikke blir for vått. /images/upload/files/global/is/hockeypulver

For lakriselskeren

Vi sier bare én ting: Hockeypulver.

Vil du ha det enda mer rocka, kan du kjøpe lakrisbiter fra smågodthylla og strø oppå. Bare husk at den kalde isen får smågodtet til å bli litt hardere enn vanlig, så det kan være lurt å velge myke biter. /images/upload/files/global/is/coconut
Foto: PhotoExpress

Kokos!

Kokosstrø (sånn som man strør oppå sjokoladekake) blir enda bedre hvis du rister det så vidt i en varm, tørr stekepanne (pass på så det ikke blir brent, ta det når mange av flakene har blitt lysebrune).
Perfekt å strø på toppen av f.eks. sjokoladeis.

Et annet godt tips er å bruke sjokoladen Bounty. Hakk den i biter, legg den oppå isen og drøm deg bort til et tropisk land!

/images/upload/files/global/is/nutella

Sjokosaus 2.0

Liker du god, gammeldags sjokoladesaus, men har lyst til å prøve noe nytt?
Varm opp sjokoladepålegg og bruk det som saus!
Ta din favoritt, enten det er Nutella, Sjokade eller Nugatti, ha et par spiseskjeer i en skål og sett skålen i varmt vann (vannbad).

Når sjokopålegget er smeltet litt og blitt mykt, kan du ha det over isen.

/images/upload/files/global/is/popkorn
Foto: PhotoExpress

Kino-is

Kino er fint, men det er morsomt å se film hjemme også. Lag kinostemning ved å servere kinois: Vaniljeis toppet med Popcorn og sjokoladebiter.

Det er litt sært, men veldig godt, helt sant!

/images/upload/files/global/is/muffins
Foto: PhotoExpress

Iskake er ikke det samme som før

I tilfelle du ikke har tenkt på det før: ALT som heter kake er godt sammen med is, ikke bare brownies. Bløtkake, ostekake, muffins, cookies, rullekake, fyrstekake, marengs og, gud hjelpe oss, krydderkake!

Det trenger ikke å se så pent ut. Ta et kakestykke og hakk det i småbiter med en skje før du dumper det på toppen av en stor skål med is. Nydelig!

Hva er dine beste istips? Har du en favoritt eller noe du har veldig lyst til å prøve? Skriv det i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning