TIps:

6 tips til et kulere rom!

Det er ikke så mye som skal til for å pynte opp på rommet sitt, selv om man har liten plass!

Publisert Oppdatert

Foto: IKEA.no, theselby.com, jenteredaksjonen.blogg.no

1. Hold orden i sakene
Et lite rom virker mye større dersom det er ryddig. Gå for eksempel til anskaffelse av oppbevaringsbokser i forskjellige størrelser, hvor du kan sortere alt fra Juliablader til sminke og skolesaker, så slipper du å ha det slengende rundt.

Tips: Ensfargede og kjedelige bokser kan pyntes! Gi dem et malingstrøk i en kul farge, eller klipp ut kule bilder du liker og lim dem på!

Bokser fra Ikea, mønstret kr 39,– gul kr 69,–

2. Pynt med smykker
Har du noen gang tenkt på hvor dekorative smykker og stæsj er også på veggen? Fargerike smykker pynter garantert opp en kjedelig vegg. Dessuten er det mye lettere å få oversikt over hva man har! Heng opp alt fra lange halskjeder til hårbånd og øreringer.

Tips: Om du ikke vil spikre masse i veggen, går det an å henge alt på en tynn kleshenger av stål, eller trekke en hyssingtråd mellom to tegnestifter.


3. Lag din egen kollasj
De fleste har hørt om såkalte inspo-vegger, hvor man klistrer opp bilder, utklipp, sitater osv som man finner inspirerende. Men du kan også lage kollasj av andre ting som betyr noe for deg, eller som du synes er fine. Julia-plakater? Autografer? Gamle kinobilletter?

Tips: Bruk mykt kitt til å klistre opp bildene, så er de lette å få av igjen uten å ødelegge veggen under.

4. Mal om
Er man skikkelig lei av rommet sitt, er det ofte ikke så store forandringer som skal til. Man kan jo ikke kjøpe helt nye møbler hvert eneste år, men kanskje du kan forandre litt på noe av det du allerede har? Male en mørk kommode lys? Male én vegg i en knall farge, eller klistre opp en tapet? Snakk med foreldrene dine, og spør pent om du kan gjøre noen forandringer!

Tips: Husk at lyse farger gir inntrykk av større rom. Derfor er det lurt å ha lyse vegger, og heller velge mye farge på mindre møbler og ting.

Knallgrønt bord fra Ikea, kr 39,–

5. Gå på loppemarked
Er du ute etter forandringer uten å betale så mye for det, er det lurt å svinge innom et loppemarked! Der har du mulighet til å gjøre et skikkelig kupp for eksempel et lite nattbord som du kan male knall gult? Et speil du kan spraye gullfarget? Gamle rammer du kan henge på veggen med fine bilder inni?

Tips: Ikke kjøp ting som er ødelagte på loppemarked, gå heller for ting du kan fikse på andre måter!


6. Bruk høyden
Få hjelp av en av foreldrene dine til å skru opp hyller, dersom du har et lite rom. Med liten gulvplass, gjelder det å utnytte plassen på veggen! Og hvem har sagt at hyller bare er for bøker? Der kan du putte inn alt mulig, både praktiske ting og pynt.

Tips: Har du et par kjempefine sko du nesten aldri får brukt, eller en veske du synes er superfin? Putt den inn i hylla til pynt, da vel!

Hva gjør du for å få et stilig rom? Har du flere tips?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen