søsken:

6 tips for å være en god storesøster!

Har du småsøsken? Her er noen enkle triks for å gjøre dem glade. Husk at de ser opp til deg!

Publisert Oppdatert

Småsøsken kan være plagsomme og irriterende til tider, men ikke glem at i deres øyne er du den som kan alt og som gjør alle de morsomme tingene de ikke er gamle nok til ennå.

Litt oppmerksomhet fra deg, kan gjøre en lillesøster eller lillebror stolt og glad resten av dagen... Og det trenger ikke ta så mye tid og krefter å være en god storesøster. Her er 6 enkle tips til små ting du kan gjøre for ditt/dine småsøsken!

1. Spør om deres mening.
Hvis du lurer på hvilken kjole du skal ha på deg på en bursdagsfest for eksempel, kan du jo spørre lillesøster eller lillebror om hvem hun/han synes er den fineste. Velger du i tillegg den som hun/han valgte kan vi love deg at søskenet ditt føler seg betydningsfull!

2. Vær interessert.
Bry deg om ting søsknet/søsknene dine driver med. Har du det som en regel at du skal spørre om én ny ting hver dag, så gjør du virkelig en god jobb som søster. Spør for eksempel hvordan det var på skolen i dag, om han/hun har mye lekser, om det gikk bra på fotballtrening osv.

3. Del din kunnskap

I øynene til den som er liten, er du en mester i alt! Det er ikke sikkert du alltid føler det slik selv, men husk at du som storesøster alltid vil virke som den som kan mest og som får til alt du gjør. Ta deg litt tid til å vise lillebror eller lillesøster noe du kan, som de ikke kan - det kan være så enkelt som å flette et armbånd for eksempel!

src="upload/modules/articles/articles/image/original/70129745053.jpg" alt="" />

4. Vær til hjelp
Still opp for søsknet/søsknene dine når det trengs. Ser du noen som erter eller plager lillebroren eller lillesøstra di - kom til unsetning. Blås på skrubbsår hvis han/hun/de detter og slår seg. Det er godt å ha en storesøster som bryr seg!

5. La dem observere
Det kan være irriterende å ha en lillebror eller lillesøster hengende etter seg hele tiden, og selvfølgelig trenger du å ha tid for deg selv og sammen med vennene dine.

MEN, er du litt grei en gang innimellom, og lar ditt søsken få være med og observere når du gjør noe, kommer de til å bli hoppende glade. Leser du blader med venninner for eksempel, kan du jo la lillesøster sitte stille i en krok på rommet ditt og få kikke litt i noen av dine gamle blader mens hun storøyd følger med på hva de "store jentene" gjør - så lenge hun oppfører seg så klart!

6. Lek
Selv om du føler deg for voksen til å leke, er det ikke noe som er kulere for et søsken at nettopp DU leker litt likevel. Og en halvtimes lek me bamser eller lego trenger ikke være så kjedelig som du tror, når du ser hvor glad lillebror eller lillesøster blir....

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning