kjærlighet:

5 tips for en vellykket date

Endelig har dere en avtale… Hva nå?

Publisert Oppdatert

Du skal endelig treffe drømmegutten – helt alene. Her er Julias tips til hvordan den skal bli best mulig!

Gjør noe aktivt
Skal du på date med en person du ikke kjenner veldig godt, kan det være lurt å unngå å gå på kino eller kafé. På kino får man jo ikke snakket sammen i det hele tatt, og på kafé kan det fort bli litt pinlig stillhet hvis man ikke helt vet hva man skal snakke om.
Gå heller for noe aktivt og morsomt, som bowling, gocart, minigolf eller liknende. Eller hvorfor ikke benytte seg av årstiden, og ake eller gå på skøyter? Med en aktivitet har dere hele tiden noe å snakke om, og stemningen blir mer avslappet.

Vær forberedt
Det er ikke dumt å tenke litt over hva dere kan snakke om på daten på forhånd. Kanskje du kan spørre om hva slags filmer han liker? Hvilken musikk? Hva slags fag på skolen? Hva han driver med på fritiden? Kanskje kan du gjøre litt research på ham på forhånd – vet du at han for eksempel liker fotball eller Ringenes Herre, kan du jo spørre ham litt om det. Du trenger ikke å pugge en lang remse utenat, men det er kjekt å ha tenkt litt over det.

Ha på deg komfortable klær
Det er skikkelig kjipt å sitte på date og være bekymret for om buksa er for trang eller skjørtet for kort. Det er ikke superviktig å pynte seg masse på date – det er mye bedre å ta på deg noe du føler deg fin og komfortabel i. Du skal ikke tenke på klærne dine på date, du skal tenke på ham.

Ta initiativet
Han har allerede invitert deg på date, eller svart ja da du spurte ham. Med andre ord – han liker deg litt mer enn bare som en venn. Da gjelder det å ikke gå i sjenert-fella! Vær heller litt frempå. Gi ham en klem når dere møtes. Ta litt på ham dersom anledningen byr seg, og hvis du har det skikkelig gøy – si det til ham! Og hvis du er ordentlig modig, kan du prøve deg på et kyss når daten går mot slutten…

Ta kontakt etterpå
Glem alt du har hørt om at det liksom er gutten som skal ta kontakt, og at man skal vente så og så lenge før man svarer på meldinger, mail eller Facebook. Det er bare tull! Hvis du koste deg på date – send ham en melding og si det! Det trenger ikke være noe kjempelangt, det kan for eksempel bare være: «Hei! Kjempegøy å henge med deg i dag, håper vi kan gjøre det igjen snart! :)»

Har du vært på date? Eller har du noen flere lure tips?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen