Skjønnhet

5 ting som hjelper mot kviser

Og som alle er HELT gratis!

Foto: Getty Images
Publisert Oppdatert

Ugh, kviser. Ingen liker dem, men alle får dem, noen mer enn andre. Noen kviser må du bare leve med, spesielt hvis du er i puberteten, men det er ikke alle kviser som kommer av hormoner, mange av dem kommer av ytre påvirkning (og disse kommer du til å få selv etter at puberteten er over, dessverre).

Men i motsetning til hormonkvisene, er det faktisk en del du kan gjøre for å forebygge den andre typen kviser. Her er 5 tips som faktisk hjelper, og som alle er gratis!

 

 

1. Fingrene av fatet!

Dette er viktigere enn du kanskje aner. Du bruker hendene til alt mulig hele dagen, og hver gang du tar på ansiktet ditt uten å ha vasket hendene først, overfører du bakterier til huden der. Dette kan bli til kviser. Det er selvsagt umulig å aldri være borti i det hele tatt, men det blir fort en vane å la være hvis du er bevisst på det.

 

2. Pass på hårprodukter

Bruker du hårspray og andre hårprodukter, er det veldig fort gjort at du får litt i ansiktet når du fikser håret. Det er gjerne usynlig, men kan tette porene og føre til at urenheter fester seg. Sikt nøye når du sprayer, og hold gjerne noe foran ansiktet. Det skader ikke å tørke av huden med vann og litt såpe etterpå heller.

3. Etter maten

Foto: Getty Images

Fett, olje, sukker og syre setter seg rundt munnen når du spiser, og kan føre til kviser i det området (særlig på haka). Det er ikke alltid du kan se det, så gjør det til en vane å tørke godt av med en våtserviett eller litt vann på papir etter måltider.

 

4. Rengjør

Denne har nok alle hørt før, men vi må nesten si det igjen fordi det er viktig for å forebygge eller bli kvitt kviser. Vask ansiktet med en ansiktsvask eller en mild såpe, helst to ganger om dagen, og i alle fall før du legger deg om kvelden. Bruker du sminke er det enda viktigere.

 

5. Husk mobilen!

Mobilen er med på så mye rart, og når vi legger den inntil kinnet for å prate, overføres ofte bakterier til ansiktet. Rengjør skjermen med en klut hver dag, og venn deg til å holde telefonen litt ut fra kinnet når du prater.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning