tips

10 ting som er bra med høsten

Når du trenger en liten påminnelse.

Publisert Oppdatert

(Foto: Photoexpress)

Når det blir mørkt og kaldt og vått ute, leksene hoper seg opp og sandalene for lengst er pakket lengst bak i skapet, er det fort gjort å henge med hodet.

Men det er mye som er kjempefint med høsten også. Klikk deg gjennom, så blir du i bedre humør.

 Kakao

Det er en egen glede i det å legge småfrosne hender rundt en stor kopp med kakao, te eller kaffe. Og så er det selvsagt det som er oppi koppen, som du kan kjøpe med deg, lage selv hjemme og kanskje til og med eksperimentere med og finne på nye vrier.

 Høstsol

Ikke et vondt ord om sommeren, men det er om høsten solen har finest farge. Som gull som stråler over hustakene og legger seg i gatene sammen med de gylne høstbladene du kan sparke i. Og så er det den klare, skarpe luften som gjør at man får roser i kinnene bare av å gå til butikken eller skolen.

Å sove lenge

Søndag, varm dyne, ingen planer, regn som trommer mot ruta. Det eneste du trenger å tenke på er hva du skal spise til frokost når du endelig står opp. Men først ... sove litt til. Med god samvittighet, for det er jo høst.

Skjerf

Når det blir kjølig i luften, kan vi endelig tulle oss inn i store, myke skjerf! Nesten ingen andre klesplagg er så lett å variere og kommer i så mange former, stiler og farger som skjerf. I vinterhalvåret er det prikken over i-en på ethvert antrekk. Og ikke trenger de å være dyre heller, du kan til og med strikke selv hvis du vil.

Kino

Popkorn, en film du har gledet deg til og gode venner (eller kanskje en gutt du liker ekstra godt?). Å gå på kino er kanskje ikke noe man kan gjøre hver dag, men det går an å planlegge i god tid og så glede seg sammen.

Her er en oversikt over filmer du kan glede deg til de neste månedene.

Det er ikke lenge til jul!

Aldri for tidlig å glede seg til noe, sier nå vi. Og hvis du begynner litt forsiktig nå, med å skrive ønskeliste eller planlegge årets gaver, rekker du kanskje å få massevis av julestemning til desember kommer. Hvis du har Julia Skoledagbok, kan du fylle ut listene som handler om jul. Eller bruk en notatbok som du finner frem når ideene eller stemningen melder seg.

 Inneaktiviteter

På sommeren henger man gjerne litt med hodet hvis det regner, for poenget med sommer er jo å være ute. Men når høstregnet kommer, er det bare koselig å krype opp i godstolen med en bok, samle venner eller familie foran en kul film eller et artig spill eller stenge seg inn på rommet sitt og spille musikk og lese seg opp på de siste nyhetene om One Direction eller Catching Fire-filmen.

Den første snøen

Det er noe magisk over de første hvite snøfnuggene som faller fra høsthimmelen, som om vinteren kommer i noen forsiktige flak først, sånn at vi skal bli vant til den. Det fine er at man aldri blir for stor for å fange snøfnugg på tunga og ønske seg noe.

Vintersport

Med snøen kommer et vell av vinteraktiviteter. Hvis du liker å stå på ski, snowboard, skøyter eller noe annet som krever kulde, har du sikkert gledet deg siden mars. Og er du ikke aktiv selv, kan du alltids se på på tv, eller nøye deg med å ha en liten snøballkrig eller renne ned noen bakker på akebrett.

Høstferie

Enten du skal reise bort eller ikke, høstferien er kanskje den mest avslappende av alle ferier. Stort sett ingen tradisjoner som skal følges, bare en fin bonus før man egentlig har rukket å bli lei av skoleåret en gang.

Er det noen som har planer for høstferien? Små eller store?


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen