TEnåring:

10 tegn på at du er tenåring!

Store følelsesutbrudd og ting som skjer i kroppen? Ta det med ro, det er bare tenårene som kommer! Her er 10 tegn på at du er en ekte tenåring.

Publisert Oppdatert

1. Du vokser så det knaker
Plutselig skjer det ting med kroppen! Kanskje føles armer og bein veldig i veien? Kroppen vokser som mest mellom 11 og 13 år, og om du føler deg klønete, kan det være fordi ulike kroppsdeler vokser i forskjellig takt. Kjekt å skylde på når du søler ut juicen for femte gang!

2. Du får puppebekymringer
Så var det det der med pupper. For selv om man har lyst på pupper, føles det ikke alltid like kult når de plutselig plopper ut. Vondt kan det også gjøre. Det eneste som hjelper er dessverre å smøre seg med tålmodighet - puppene kommer, og er et sikkert tegn på at tenårene er i gang!

3. Du har de mest hemmelige hemmeligheter
Utflod, mensen, hår der nede, hår under armene, kviser, uvante lukter... Hele kroppen går gjennom en radikal forandring, og det er ikke akkurat det man helst snakker med venninner om i friminuttet. Flaks at det finnes andre måter å finne svar på ting - for eksempel hos Julias helsesøster!

4. Foreldrene dine er verdens pinligste
En gang i tiden var de best i verden. For i det siste har de blitt forvandlet til verdens mest pinlige vesener. Har de inngått en pakt om å skjemme deg ut så mye som mulig, eller?

5. Du blir guttegæren
Robin i parallellklassen, kassereren på Rimi, broren til venninna di, en kusines kjæreste... Plutselig har guttene gått fra å være bare gutter, til å bli ... kjekke gutter, gutter man kan snakke med i timesvis, gutter man gjerne kan bli kjæreste med. Bortsett fra de som er så himla barnslige, da.

6. Humørsvingningene kommer
I det ene øyeblikket er du verdens lykkeligste, i det neste føles det som om hele verden er imot deg. Du gråter mer enn noensinne, slamrer med dører så hele huset rister, ler så tårene renner og er så bekymret at du får vondt i magen. Slitsomt, men det er bare hormonene som løper løpsk. Noe å minne mamma på når hun klager på humøret ditt.

7. Du er verdensmester i å snakke i telefonen
Bestevennen din er den viktigste i verden, og dere holder sammen overalt. På skolen, i friminuttene, på vei hjem, hjemme hos hverandre... Og innimellom der snakker dere i telefonen omtrent 14 ganger. Om alt og ingenting, såklart!

8. Det kiler!
Å være forelska er både fantastisk og forferdelig på én gang. Magen er full av sommerfugler og store kråker (føles det som), og det kiler, skjelver og snurrer i hele kroppen. Hvordan kan man noensinne tenke på noe annet? Kjærlighet på film, tv og i bøker er plutselig mer interessant enn tidligere, og nysgjerrigheten bobler i hele kroppen.

9. Du lurer på om du er normal
Det finnes bare ett svar på det spørsmålet, og det er JA. Du er helt normal. Alt som skjer i kroppen din og i hodet ditt skjer i de fleste andres også. Det er veldig vanlig og helt normalt. Helt sant!

10. Du elsker Twilight...
...
eller Justin Bieber, One Direction, Vampire Diaries, blogger, Gina Tricot, lipgloss, The Voice, plakater, mobiltelefonen din, Selena Gomez, skoledagbøker, å fikse håret, og å lese Julia og henge på Julia.no, selvfølgelig!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen