sommer:

10 soltips

Du gjør lurt i å følge disse tipsene i sommersola.

Publisert Oppdatert

1. Bruk solkrem på bar hud
Husk at du skal ha huden din lenge, og det er lurt å stelle pent med den. Bruk minimum solfaktor 15 på bar hud når du ligger og soler deg. Helst hele sommeren gjennom, men i hvert fall i begynnelsen mens huden din ikke er vant med å få sol på seg.

2. Ta pauser fra sola
Det er ikke bra hverken for huden din eller for resten av kroppen din å ligge for lenge i sola i strekk. Ta pauser, sett deg i skyggen og pass på å kjøle deg ned når det blir vel hett. Husk også at det ofte tar litt tid før man oppdager at man er solbrent.

3. Drikk masse
Når det er varmt er det viktig å passe på å få i seg mye drikke, ellers kan man fort bli svimmel og sliten. Vann er den beste tørstedrikken som finnes. Husk vannflaska til late dager på stranda så vel som til joggeturen i solen.

4. Husk solbriller
Øynene er heller ikke så glade i for mye sol. Husk solbriller med UV-beskyttelse, så unngår du skader på øynene.

5. Dekk til huden
Klær beskytter deg godt mot sola, men noen solstråler trenger gjennom dem også. Det kan være greit å ha litt solkrem på kroppen under tynne klær. Husk også å alltid ha med deg en tynn trøye/bukse/sjal som du kan slenge på deg hvis du begynner å bli litt solbrent.

6. Solhatt eller cap
Det er best å ikke bli for varm i topplokket. Hodet beskytter du med en solhatt eller caps.

7. Fuktighet til huden
Etter soling er du ekstra grei med huden din om du gir den litt ny fuktighet. En god fuktighetskrem med for eksempel Alo Vera gjør huden glad og myk.

8.Vinden kan lure deg
Det er lett å bli solbrent når det er litt sval vind. Sola skinner like sterkt og brenner deg, selv om du ikke føler deg like varm på grunn av den lette brisen. Smør deg med solkrem selv om det blåser litt.

9. Ikke sov i sola
Ikke legg deg til å sove i sola uten at du vet at noen helt sikkert er i nærheten og kan vekke deg. Det er fort gjort å bli brent om man blir liggende i sola lengre enn planlagt.

10. Bruk minst mulig sminke
Skal du oppholde deg mye i sola bør du ikke ha for mye sminke på. En del sminke inneholder ingredienser som kan gi deg både pigmentflekker og gjøre huden lysømfintlig for solen. Særlig produkter med parfyme i kan gi disse effektene, så vent med sminken til etter du har solt deg ferdig.

Har du flere gode soltips?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning