Vanlig og falsk sex

En ny undersøkelse viser at over halvparten av amerikanske par faker orgasmer under samleie. Misjonærstillingen er favoritten.

Publisert Oppdatert
Nettstedet health.com har gjennomført en undersøkelse blant 1000 personer og spurt hva som virkelig tenner dem i sengen. Undersøkelsen viser hva som holder partene sammen i et forhold og hva som ikke gjør det.

Sjelden samleie

Alle med erfaring vet at når sex er bra i forholdet, ser forholdet også ut til å være bra. Det finnes ingen vitenskapelig grunn for dette, men eksperter sier at hormonet oxytocin, som frigjøres i kroppen under sex, har en innvirkning på bindingen mellom partene. Dette er også den samme bindingen som en mor føler til sitt barn rett etter fødsel.

I undersøkelsen gjennomført av health.com svarte 1000 amerikanere i forhold i alderen mellom 20 - og 60 år at favorittstillingen er misjonæren. 27 prosent vil ha kvinnen øverst, 23 prosent liker det bakfra og 17 prosent ønsker å ha sex i de mest unormale stillingene de kan komme på.

Det er likevel ikke alle som har ofte sex i et parforhold. 24 prosent svarer at de har sex minst en gang i måneden. En dame på 40 år forteller at hun synes det er nok med en eller to ganger i måneden, men det er ikke mannen hennes enig i.

8 prosent av de spurte svarte at de har sex en eller to ganger i året. En kvinne på 54 år forteller at hun ønsker å ha sex oftere med mannen sin, men at de er blitt litt lei av hverandre og synes ikke det er gøy lenger.

4 prosent svarer at de aldri har sex sammen lenger. En kvinne på 44 år sier at man må ha god kommunikasjon sammen med partneren for å ha god sex, men det mangler i forholdet deres. Dessuten krangler de mye.

Faking og bra forspill

Den gode nyheten er at hele 58 prosent svarte at de får orgasme stort sett hver gang de har sex med partneren sin. 26 prosent får sjelden eller aldri orgasme, men flere forteller at det ikke er så viktig og at sex likevel er godt.

16 prosent får orgasme rundt halvparten av gangene. 56 prosent av de spurte har latet som de har fått orgasme under samleie med partneren sin. En kvinne på 23 år forteller at hun begynte å fake orgasme etter at partneren hennes ble stresset av at hun ikke kom under samleiet. Han klarte ikke å slappe av.

Langt over halvparten av de spurte liker best å føle, massere og kose under forspill. 23 prosent foretrekker oralsex og 19 prosent ønsker helst å kysse lenge før sex.

Fantasi ikke virkelighet

Da de spurte svarte på hva som får de til å føle seg sexy, svarte 37 prosent å slanke seg. 27 prosent svarte at flørting med partneren sin fikk dem til å kjenne seg sexy, mens 17 prosent føler seg mest sexy i et nytt antrekk.

Det er helt klart at over halvparten av de spurte mener at en sexfantasi bør forbli en fantasi og ikke noe mer, iallefall når det kommer til trekantsex.

53 prosent mener at det er helt feil og 30 prosent svarer at de liker det som fantasi men at de aldri ville gjort det i virkeligheten.

Siste del av undersøkelsen viser at 59 prosent har hatt sex på andre steder enn i sengen sin. 26 prosent har hatt sex i bilen sin, 14 prosent i en park, 14 prosent på stranden og 5 prosent i foreldrenes seng.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning