Svette menn har draget

Jenter er opptatt av dyre parfymer og fine klær. Men når det kommer til hva som tenner dem, er det en ordentlig svett armkrok som gjelder.

Dropp parfymen. Det er svette som tenner jentene.
Dropp parfymen. Det er svette som tenner jentene.
Publisert Oppdatert

Moderne menn er opptatt av hvordan de tar seg ut. Han kjøper dyre hårprodukter, bruker god tid på badet og legger kronen på verket med en god parfyme. I virkeligheten er det, ifølge Daily Mail, bortkastet.

Hjerterytmen til topps
Undersøkelser viser at det er svette armhuler som gjør det for kvinner.

Forskere ved universitetet i California har funnet ut at noe av det kvinner tenner på er lukten av mannlig svette. Da kvinnene i undersøkelsen fikk kjenne lukten, kunne forskerne se at hjerterytmen og blodtrykket økte, og at kvinnene ble opphisset.

Forskerne sier til Daily Mail at dette er første gang man kan se at kroppslukter påvirker det motsatte kjønn.

- Dette er første gang man kan se hormonelle forandringer hos kvinner, ved at de lukter på mannlig svette. Du kan også se psykiske og fysiske forandringer hos kvinnene, sier professor ved universitetet, Claire Wyart, til Daily Mail.

Kjekk eller bare svetter han mye?
Undersøkelser gjort av universitetet i Northhumbria, viser at kvinner blir mer tiltrukket av lukten, enn av utseende.

En gruppe kvinner fikk i oppgave å rangere en gruppe menn etter hvem som var mest tiltrekkende. De fikk tildelt bilder av mennene, og laget listen.

En annen gruppe skulle gjøre det samme, men det de ikke visste var at en klut med mannlig svette var gjemt i nærheten av jentene.

Resultatet ble at den siste gruppen jenter rangerte alle mennene langt høyere enn den første gruppen.

Artikkelen er også publisert i DetNye.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning