Solskinns-erotikk

Flytt soverommet ut i naturen. Det er både spennede og sunt med utendørssex.

Det er bare fantasien som setter grenser for hvor dere kan ha sex.
Det er bare fantasien som setter grenser for hvor dere kan ha sex.
Publisert Oppdatert

Resultatet av å ha sex i den samme dobbeltsenga hver uke er ofte et kjedelig og platt sexliv. Hvorfor ikke fjerne det behagelige underlaget, de trygge veggene, og de varme dynene?

Les mer: Myter om sex
Les mer: Harde fakta om sex

Rampete sex
Hovedgrunnen til å ha utendørssex er å øke spenningen i et ellers rutinepreget sexliv. For mange er det redselen for å bli oppdaget som tilfører en ny dimensjon til sexen. Andre tenner mest på å planlegge, og glede seg til, den erotiske utflukten.

Sexolog ved Klinikk Sexologen, Gro Isachsen, legger vekt på de mange sanseinntrykkene utendørssex gir.

- Spenning og sansing er viktige ingredienser når vi har sex. Utendørssex appellerer til hele sanseapparatet, siden vi kommer i nær kontakt med naturen. Vi ser kanskje partneren med nye øyne. Luktene blir sterkere. Fuglekvitteret, som gir signaler til en make og markerer revir, er vakker bakgrunnsmusikk og gir næring til hørselssansen. Samtidig kjenner vi sola og vinden stryke over huden, sier hun.

Bruk fantasien
Det er bare fantasien som setter grenser for hvor dere kan ha sex. Er dere nybegynnere i faget er det kanskje greit å gjemme seg litt bort? Men dersom dere har erfaring kan sex i parken være et spennende alternativ, mener redaktør av nettmagasinet Cpunktet.no, Cecilie Kjensli.

- Det finnes jo mange steder å ha sex ute på. Alt fra ens egen hage eller balkong, under en busk i parken på veien hjem etter en runde på byen, eller en høy fjelltopp for de som er sporty. Portrom fungerer og fint. Er dere skikkelig proffe gjør dere det i en park midt på dagen. Det er bare å gå truseløs under kjolen, råder Cecilie.

Vis hensyn
Selv om dere har lyst til å rive av hverandre klærne i byparken midt på lyse dagen, er det selvsagt hensyn som må tas. Det er sjenerende, til og med ubehagelig, for de rundt dersom dere stønner og styrer i fullt åsyn.

- Det er godt å utfolde seg fritt, men man må også tenke på naboer og andre som kan oppleve sexlivet ditt som støtende. Sex er jo en privat sak, og ikke alle liker å titte, selv om noen faktisk gjør det. Vis hensyn, og ikke kjønnet ditt, til de som griller i parken ved siden av deg og din uimotståelige deilige kavaler, påpeker Cecilie.

Gro Isachsen er enig.

- Vær hensynsfulle. Jeg har hørt noen historier om barn som fikk sitt første møte med sex ved at de overrasket noen i situasjoner og de ikke skjønte hva som foregikk. Det kan faktisk bli en skremmende opplevelse de tar med seg, sier hun.

Artikkelen er også publisert i DetNye.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning