Sex til begjær

Det er så mye gøy å finne på i senga, så hvorfor dra den samme stillingen kveld etter kveld? De fleste parforhold glir inn i en rutine etter en stund, men det betyr ikke at sexen behøver å bli kjedelig.

LA IKKE HVERDAGEN ta gnisten vekk fra forholdet
LA IKKE HVERDAGEN ta gnisten vekk fra forholdet
Publisert Oppdatert
NÅ MED VRAKPANT
NÅ MED VRAKPANT

Selvfølgelig trenger man ikke rokke med noe som fungerer bra, men det kan være verdt å ta med seg noen innspill på vei til senga. Om ikke annet, så kan du i det minste skryte av at du har prøvd det meste.

Sexleketøy

Kvinner synes sexleketøy er spennende, og du trenger ikke å føle deg truet av en dildo eller en vibrator. I dag er nesten førti prosent av det Kondomeriet selger leketøy for damer, det vil si dildoer, vibratorer, klitorisstiumaltorer og lignende.

-For kvinner flest gir vibratroren helt andre muligheter enn en penis, og blir derfor ikke et substitutt, skriver sexolog Gro Isachsen i boken "Sex, - ja takk!".

Hun forslår også å bruke vibratoren i parlek. Mannen kan også få glede av en vibrator mot penis, eller en minivibrator i analåpningen.

Menn kan også få kjøpt sitt eget leketøy. Penisringer gir glede til begge parter. Du får bedre følsomhet og hun kan nyte at du holder lengre.

Hvor?

Å variere stedene man har sex er en viktig del av spenningen. Å lage en sextimeplan, eller å begrense hyrdestundene til etter leggetid kan fort bli kjedelig. De fleste er spontane og vågale i begynnelsen av et forhold, og det kan være fint å prøve å bevare litt av denne spontaniteten. Hvorfor ikke prøve å elske på de stedene dere aldri har gjort det før? I bilen, i en park, på en fjelltopp, på stranden eller på kjøkkenbordet. Hva med å lage det som månedens regel? Denne uken skal vi bare ha sex på nye steder.

Sex på soverommet trenger heller ikke å være kjedelig. Forfatter og sexekspert Tracy Cox anbefaler å gjøre soverommet om til et sexrede. Hun foreslår tunge gardiner og tepper for å dempe lyden. Det mest flatterende lyset kommer nedenfra eller fra øyenivå. Speil og stearinlys er også med på å skape en pirrende stemning, men pass på at stearinlysene er plassert i trygg avstand fra flyvende undertøy og sengetøy. Når det gjelder speil er kanskje den heldekkende typen på garderobeskapet den enkleste løsningen.

Les mer på

Skjem hverandre bort

En spennende øvelse kan være å ha samleier der dere skjemmer hverandre bort. Cox anbefaler at en av partene skjemmer den andre bort hver femte gang dere har sex, for så å bytte på det. Da må partneren gjøre alt det den andre liker under hele hyrdestunden.

En annen pirrende øvelse kan være å skrive ned en rekke seksuelle aktiviteter på to ark for deretter å gi aktivitetene poeng. De aktivitetene som scorer høyt hos dere begge må prøves ut.

Erotisk massasje

Du trenger ikke være massasjeterapeut for å massere partneren din til den ytterste nytelse. Hva med å sette av en hel kveld til massasje som kan føre til noe mer? Et personlig klippekort på massasje gir også partneren din "rett" til å kreve massasje og kos når hun måtte ønske det. Husk bare å legge forholdene til rette for avslapning og invester gjerne i en massasjeolje og levende lys. Det kan være verdt å legge seg på minnet at svært få kvinner sier nei takk til samleie etter å ha blitt vartet opp med deilig massasje.

Kilder: "Sex Ja takk!" av Gro Isachsen , "Recharge your relationship" Tracy Cox

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning