Sex-sultne gravide

Blå streker på graviditetstesten trenger ikke å bety sextørke. Noen kvinner tenner lettere under og etter svangerskapet.

Sex under graviditeten er ufarlig, men det er viktig å være bevisst på partnerens ønsker. Foto: Hilde Vanstraelen
Sex under graviditeten er ufarlig, men det er viktig å være bevisst på partnerens ønsker. Foto: Hilde Vanstraelen
Publisert Oppdatert

Sexvaner under graviditet er svært inidividuelle. Noen kvinner mister sexlysten i svangerskapet, mens andre faktisk får en større samleieapetitt en vanlig. Årsakene er mange, men rent medisinsk viser det seg at kvinner kan stimuleres lettere under graviditeten. Det henger sammen med at økt blodgjennomstrømning utvider klitoris og at hormonnivået endrer seg.

Fantaserer i drømme
Noen kvinner opplever også å få hyppigere sexdrømmer. Det kan komme av en økt kontakt med underbevisstheten. Nettdebatter viser at kvinner drømmer om de merkeligste ting når de er gravide. Hvis hun vil dele drømmene med deg kan det sikkert være spennende, men ikke press henne til å fortelle om noe hun helst vil holde for seg selv.

Ufarlig kos
Sex under graviditeten er ufarlig, men det er viktig å være bevisst på partnerens ønsker. Noen kvinner føler seg rett og slett ikke attraktive med barn i magen. Da er det viktig å gi henne rom. Det kan være psykisk stressende for en kvinne å ha sex under graviditeten. Frykten for å skade barnet kan sitte i underbevisstheten. Det gjelder forsåvidt også for mannen. Husk at det finnes mange forskjellige måter å kose med hverandre på. Foreslå alternativ sengehygge dersom det presser på. Det viktigste er at dere snakker sammen.

Barnet er beskyttet
Det er ingen grunn til bekymring for at barnet skal føle ubehag under sexakten. Det er stor avstand mellom penis og barnet som ligger beskyttet av den sterke livmorveggen og fostervannet. Det er heller ingen fare for at spermier eller bakterier skal kunne ta seg inn til barnet.

Etter hvert kan den voskende magen bli et naturlig hinder og da kan det være lurt å prøve ut forskjellige stillinger. Sex i vann kan være et spennende alternativ som er lettere å gjennomføre.

Helt i slutten av graviditeten bør dere være forsiktige med harde støt under akten. Det gjelder også ved bruk av sexleketøy. Hvis dere er usikre på hvordan dere skal forholde dere til sex mot slutten av svangerskapet kan leger og jordmødre gi individuelle råd.

Bedre sex etter fødselen
Ikke tro at sexlivet blir som før rett etter fødselen. Det er likevel ingen grunn til å engste seg unødvendig. Sannsynligvis går det bare noen måneder før dere er i sving igjen, men det kommer selvfølgelig an på hvor tøff fødselen har vært. De aller første ukene kan det være lurt å ta det med ro, da det kan oppstå sår og rifter i underlivet.

Noen kvinner er faktisk så heldige at de opplever en økende sexlyst etter fødselen. Det henger sammen med at blodtilførselen til underlivet øker. Det dannes flere nervetråder og klitoris kan bli litt større. Dermed kan mange kvinner oppleve en bedre og sterkere orgasme etter fødselen. Kanskje din partner er blant de heldige.

Kilde: Vardguiden

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning