Oppskriften på evig lykke

Hvordan få forholdet til å fungere? Kvinner har ofte flere meninger enn menn om hva som er et bra eller dårlig forhold. Noen råd på veien kan komme godt med&

Funker forholdet? Blir lykken evig? Får du nok oppmersomhet fra din partner , for eksempel en kjærlighet på pinne en helt vanlig dag?. (Foto: Colorbox)
Funker forholdet? Blir lykken evig? Får du nok oppmersomhet fra din partner , for eksempel en kjærlighet på pinne en helt vanlig dag?. (Foto: Colorbox)
Publisert Oppdatert

Du har kanskje merket at det som oftest er damene som tar initiativ til samtaler om følelser, sex og samliv. For mange menn kan det være nyttig å bli flinkere til å lytte. Det som lett kan oppfattes som irriterende mas, kan være nyttige innspill på hvordan dere kan få det bedre sammen.

Del (nesten) alt

Kommunikasjon er ikke overraskende én av de viktigste faktorene for å få et forhold til å fungere. Nettstedet wikihow anbefaler alle som lever i et parforhold å snakke sammen om det meste som foregår i livene deres. Det er viktig å diskutere tanker, ønsker, håp, behov og drømmer. I et så ærlig forhold er det helt avgjørende at dere kan stole på hverandre når det gjelder intime detaljer og at dere er trofaste.

Ikke gro sammen

Selv om dere snakker sammen om det meste er det viktig å holde på sine egne interesser og særegenheter. Dere må ikke gro sammen og fremstå som én og samme person. Hvis du tror at forholdet blir sterkere av at dere er sammen 24 timer i døgnet lurer du bare deg selv. Husk på at det var en grunn til at dere falt for hverandre i utgangspunktet. Hvis du ikke tar vare på særegenheten din mister du også det som gjorde at kjæresten din faktisk ble forelsket i nettopp deg.

Ikke forsøk å forandre partneren

Å bygge et forhold med det utgangspunktet at du ønsker å forandre partneren din er håpløst. Er du opphengt i at partneren din ikke er slik som du ønsker kan det fort ende med et brudd. Mange av oss gjør de samme feilene, og ser ikke hvem kjæresten vår virkelig er. Vi henger oss opp i at partneren ikke er slik vi skulle ønske og til slutt låser alt seg.

- Kjærligheten handler mer om å tillate, romme, fri vilje, ta ansvar, tilgi og ha tillit til - ikke om å kontrollere, sier Marie Minagawa ved Oslo Vibrapatisenter til dinside.no.

Jobb med forholdet hver dag

Det er viktig å virkelig sette inn støtet innimellom, ellers kan forholdet bli kjedelig. Overrask partneren din ved å invitere på en romantisk date - eller gjør noe så enkelt som å legge en varmeflaske i sengen hennes om vinteren.

I tillegg til å gjøre en ekstra innsats innimellom er det lurt å jobbe med forholdet hver dag.

- Tenk alltid over hva som kan gjøre forholdet bedre, og gjør en innsats i hverdagen, skriver wikihow.

Vis at du bryr deg

Det aller viktigste for å skape et lykkelig forhold er at dere er der for hverandre, alltid. Også når en av dere opplever noe vanskelig eller tøft. Det er forskjellige oppfatninger av hva som er ekte kjærlighet, men for mange er vissheten om at kjæresten stiller opp i tykt og tynt synonymt med evig lykke. Det gir en trygghet og lykkefølelse å vite at du har truffet noen som er villig til å gå over glødende kull for deg!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning