Kjærlighet for én natt

Tilfeldig sex kan være både fint og farlig. Ikke alle takler å bli avvist etter lidenskapelig nærkontakt. Her følger noen spilleregler.

Publisert Oppdatert
70 prosent av nordmenn har hatt tilfeldig sex én eller flere ganger, ifølge Durex.
70 prosent av nordmenn har hatt tilfeldig sex én eller flere ganger, ifølge Durex.

Å dele seng med en fremmed kan være spennende, men husk at din utkårede kan ha helt andre forventninger til natten enn du har. Respekt for egen og andres kropp er viktig for alle som kaster seg med på en one night stand. Hvis målet ditt er en het natt uten forpliktelser, bør du være tydelig på det fra starten.

Her kan du score
Jenter som har tilfeldig sex reagerer like individuelt som gutter dagen derpå. Noen synes det er status å nedlegge " nok et bytte", mens andre helst ikke vil snakke om det. De siste årene har tilfeldig sex likevel blitt mer akseptert blant jenter. TV-serier som Sex og Singelliv og Frustrerte Fruer kan ta noe av æren, eller skylden. Alt etter hvordan du ser det.

For menn på jakt kan det være greit å vite at det finnes visse anledninger der sjansene er større for å finne en jente for natten. I følge Mens Health kan det være lurt å slå til i et brullyp. Kombinasjonen av kjærlighet og en åpen bar får ofte fart på kvinners hormoner. Kvinner på ferie er også oftere ute etter en tilfeldig flørt.

Ikke bli såret
Hvis målet ditt er å skaffe deg en kjæreste, er ikke tilfeldig sex alltid den smarteste måten. Det er faktisk mange kvinner der ute som også bare er interesserte i å dele én natt med deg. Det er like vanlig at avviste gutter føler seg utnyttet etter en one night stand, som kvinner.

Det er en dårlig idé å bli med å en one night stand på feil betingelser. Dersom dama du er vilt forelsket i gjør det klart at det bare blir en natt, er det lett å lure seg selv.

- Dersom hun trodde det bare var en tilfeldig flørt, eller verre, en glipp i fylla, kommer du til å bli såret, skriver nettstedet thesite.com, som har laget en liste over fordelene og ulempene ved one night stands.

Sjansene for at du blir såret neste gang hun avviser deg er store. Gjør deg selv en tjeneste, si nei.

Den søte kløe
I den årlige sexundersøkelsen fra Durex kommer det frem at nordmenn er på toppen når det gjelder tilfeldig sex. 70 prosent av nordmenn har hatt tilfeldig sex én eller flere ganger. Det kan være mange årsaker til dette. Vi lever i et sekularisert samfunn, der religionen ikke spiller en viktig rolle i manges liv. Dessuten er nordmenn også på toppen når det gjelder helgefylla. Tilfeldig sex er ofte et resultat av store mengder alkohol.

Nordmenn er dessuten blant de dårligste til å beskytte seg ved tilfeldig sex. Søt elskov kan som kjent resultere i sviende kløe. Også i Norge er det viktig å beskytte seg mot seksuelt overførbare sykdommer. Klamydia, som kan føre til barnløshet, er relativt hyppig her til lands. Hvert år registeres 13000 nye sykdomstilfeller.

Syfilis og gonoré er sjeldnere sykdommer, men også disse har skumle virkninger som sår og angrep på enkeltorganer. Det er også verdt å merke seg at gonoré kan spres ved oralsex.

Kondom beskytter mot alle typer seksuelt overførbare sykdommer.

Kilde: www.samliv.net/sos/

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning