Gruppesex mer vanlig

Kjærlighet og sex har ikke nødvendigvis en sammenheng. De unge bryter stadig grenser.

Studier viser at dagens ungdom eksperimenterer mer med sex enn de gjorde tidligere. Spesielt gruppesex og analsex har blitt vanlig.
Studier viser at dagens ungdom eksperimenterer mer med sex enn de gjorde tidligere. Spesielt gruppesex og analsex har blitt vanlig.
Publisert Oppdatert

Det er stor åpenhet rundt det å ha tilfeldig sex, og det at flere har sex kun for sexens skyld sees på som greit. Sex med venner er også mer akseptert, viser et ferskt studie gjort ved Folkhälsoinstitutet i Sverige.

Rapporten er et resultat av 90 ulike forskningsstudier om ungdommer og seksualitet.

Internett har skylda
Internett og dagens globalisering sees på som grunner til endringene i de sosiale normene. Forandringen er størst hos jenter. Samtidig som sex ikke sees på som entydig med kjærlighet, er heteroseksuelle forhold ikke lengre en selvfølge.

- Seksualiteten er mer omfattende i dag. Dagens gruppe med ungdommer er nysgjerrige på andre typer forhold. Seksualiteten og nytelsen har en egen verdi, koblet vekk fra reproduksjon og kjærlighet, sier Maria Bergstrøm til Expressen.se. Hun er sosionom og ansvarlig for RFSUs spørrespalte på nettet, hvor mange unge henvender seg.

Les hele saken på Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning