Digger å være singel

Den beste måten å takle kjærlighetssorg på, er å huske fordelene ved å være singel.

Publisert Oppdatert

Okei, så er det kanskje ikke så enkelt. Til og med ekspertene sier at den umiddelbare reaksjonen på et brudd er en slags nummenhet i kroppen.

Etter en stund følger fortvilelse, ofte fulgt av sinne. Dette sinnet kan enten rettes mot den som sviktet deg eller mot deg selv. Noen kan til og med gå inn i lange depresjoner etter et brudd, men de fleste klarer seg forbausende bra. Det finnes undersøkelser som underbygger dette.

Men noen tips når du først har det ille:

Vær sammen med andre. Det kan føles pyton, men det hjelper å få tankene over på noe annet.

Hold deg i aktivitet. Ikke slutt å gjøre ting du liker. Dra på trening, spill golf eller ta deg en tur i skogen eller på hytta. Det kjennes som et ork, men hjelper når du kommer tilbake.

Oppretthold hverdagen. Å ha noen faste rutiner hjelper. Du kommer ikke til å finne ut av hva du egentlig føler med det samme uansett. Tving deg til å spise selv om du ikke har matlyst. Du trenger energi.

Vær lei deg. Det er lov å være trist, forbannet og skuffet. Alt dette er følelser du må gjennom uansett. Husk at tusenvis av andre før deg har gått gjennom nøyaktig det samme.

Reis deg og gå videre. Før eller siden må du se fremover. Legg en plan, finn på noe nytt. Dra et sted du aldri har vært eller begynn med en ny sport. Og da kan du begynne å glede deg over singellivet.

Fordelene ved å være singel er noe du kanskje aldri får igjen. Gjør det meste ut av det mens du kan.

Tirdagspils: Og onsdag også om du vil. For ikke å snakke om å spille Playstation med gutta hele fredagskvelden mens du pimper øl og spiser potetgull.

Innetider: Du kan komme hjem når du vil.

Frihet: Du kan dra hvor du vil, når du vil, og hvor lenge du vil. Bli med på hyttetur sa du? Ja, takk! Skitur? Dansketur? Ibiza? Ja takk, alt sammen.

Ren samvittighet: Du slipper å føle på at du roter, ikke gjør nok i huset eller burde måket oppkjørselen.

Finne deg sjæl: Når du er alene, får du bedre tid til å kjenne på hvem du er og hva du vil. Kanskje oppdager du at du har tråkket rundt i samme mønster altfor lenge, og at det er på tide å gjøre noe helt annet. Det er mye lettere når man er singel.

Eventyr: Flørting er moro, og nå kan du gjøre det så mye du vil. Du kan sjekke andre damer, bli kjent med nye mennesker og til og med oppleve noen andre i senga.

Kjærlighet: Du kan bli herlig, hodestups forelsket igjen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning