Derfor elsker vi damerumper

En velutviklet damerumpe er ikke bare pen å se på. Den er naturens eget varslingssystem om at kvinnen er moden for seksuell aktivitet og reproduksjon.

Foto: Thomas Aigner
Foto: Thomas Aigner
Publisert Oppdatert

Se flere rumper her
Mer: Bulgarske Kristina er mest digg

Sloggis rumpekonkurranse ble avlyst i Norge og resten av Skandinavia. Kritikerne kalte konkurransen en "p ornofelle" med fokus på kropp istedenfor undertøy.

Helt naturlig
Men er det noe galt i å se på og nyte kvinnens akterspeil? Slett ikke, ifølge Peter Bøckmann, zoolog ved Naturhistorisk museum. Mannens dragning mot kvinnens rumpeballer er et naturlig resultat av millioner av års utvikling.

Vekker bavianen i oss
Bøckmann bruker sjimpansen som sammenligningsgrunnlag:

- Det vi ser som den røde rumpa på hunnsjimpanser, er i virkeligheten kjønnsorganet. Når dyret har løpetid, svulmer dette organet opp for å tiltrekke hanner, sier han.

- For kvinner ville det være veldig upraktisk om underlivet skulle svulme opp en gang i måneden. Som de primatene vi er, har kvinnekroppen i stedet utviklet en fasong som ligner på formen en sjimpanse har i løpetiden. Siden menneskets seksuelle aktivitet ikke begrenses av løpetid, har kvinnen sin markerte rumpefasong hele tiden.

- Når vi sier at en kvinne har pene øyne, er det mennesket i oss som snakker. Når vi interesserer oss for kvinners rumper, er det sjimpansen og bavianen i oss som kommer fram. Vi lener oss på millioner av år med velprøvd atferd. Det å være interessert i damerumper, ligger i bunn for alle hannprimater, fastslår Bøckmann.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning