Aalbergsjøs dekktips:

Publisert Oppdatert

- Det trenger ikke være vanskelig å kjøpe riktige dekk. Hold deg til kjente merker, og pass på at dekkenes dimensjon er godkjent. Sjekk vognkort.

- De fleste produsenter av premiumdekk lager også billigdekk under andre merkenavn. Bare husk at du får det du betaler for. Dekk er kompromiss, men et premiumdekk er normalt akseptabelt bra på alle områder. Billigere dekk har ofte prioritert en spesiell egenskap på bekostning av andre. Problemet er at du ikke vet hvor de er dårlige. Ikke før du begynner å bruke dem, i hvert fall.

- Når du bytter ut dekk som kom originalt med bilen i nye, kan de ha samme utseende, men likevel - på visse områder - helt andre egenskaper. Egne dekk utvikles nemlig spesifikt for ettermarkedet.

- Kjøp også premiumdekk på pris. Den varierer. Ring rundt, eller bruk internett. Ikke kjøp noe du ikke vet hva er. Billige dekk kan godt være kjente merker, men også ukjente merker med ukjente egenskaper.

- Vær forsiktig med å sette vanlige personbildekk på en SUV eller ei kassevogn Slike biler bør ha dekk som er forsterket i forhold til bæreevne. Da er de merket "XL", eller sjekk eventuelt "load index" på dekksiden.

- Dekk er ferskvare. Ikke kjøp dekk som er eldre enn fire år. Produksjonsdatoen finner du på dekksiden. Er dine nye dekk produsert for 2-4 år siden, bør du forlange prisavslag. Et helt nytt dekk er nemlig alltid bedre, for utviklingen går kontinuerlig.

- Ikke bruk sommerdekk med mønsterdybde under 3 millimeter. Da er de dramatisk dårligere hva vannplaning angår.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning