Test: Norges første lunsj-app

Nå får du servert lunsj via mobilen

Her er appen som lar deg velge hva du skal spise til lunsj.

GOD APETITT: LunchFarm har i september lansert det som er Norges første app-baserte lunsj-tjeneste.
GOD APETITT: LunchFarm har i september lansert det som er Norges første app-baserte lunsj-tjeneste. Foto: Selskapet
Sist oppdatert

Er du lei av matpakker med svett brunost, matpakker som glemmes på kjøkkenbenken, eller en dugnadsdrevet kantine som aldri blir en kulinarisk oase? Det er blant annet disse problemene selskapet bak Norges første lunsj-app, LunchFarm, vil løse.

Selvstyrt lunsj

– Målet vårt er at folk skal få styre arbeidsdagen sin selv og velge hvilken lunsj de vil ha til en rimelig pris, sier Sheraz Hussain, adm. direktør i LunchFarm.no.

Veien fram til Norges første lunsj-app startet med at Sheraz Hussain og medgründer Alexander Breivik ønsker å levere en treretters lunsj til bedrifter. De oppdaget snart at det var vanskelig å levere riktig mengde lunsj fordi kundene ikke meldte fra om endringer, slik at det enten ble levert for mye eller for lite lunsj. I tillegg fikk de mange tilbakemeldinger på at kundene ønsket seg flere valg, som matpakke, salat, baguetter med mer.

Utviklet app

I starten utviklet LunchFarm en enkel avbestillings-app, men etter en prøveperiode tidligere i år, fant de ut at de måtte utvikle en mer avansert app som lot hver enkelt kunde velge eller avbestille sin egen lunsj, forteller Hussain.

BAGUETT: Slik så en av våre lunsjer ut. Her en grov baguett med ost og skinke og smoothie til drikke.
BAGUETT: Slik så en av våre lunsjer ut. Her en grov baguett med ost og skinke og smoothie til drikke. Foto: Hallvard Lunde
SOLID: Matpakken "Frøya" bestod av fire solide skiver med fruktsmoothie som drikke.
SOLID: Matpakken "Frøya" bestod av fire solide skiver med fruktsmoothie som drikke. Foto: Hallvard Lunde

Han sier dette hindrer svinn, sparer bedriften for penger og sparer folk for tid, siden de slipper å løpe til nærmeste dagligvarebutikk for å handle inn til lunsj.

Hussain forklarer at målgruppen er små- og mellomstore bedrifter som ikke har egen kantine eller som er misfornøyd med den kantineordningen de har i dag.

I dag er det lagt opp til at det er bedriften som betaler for lunsjen, men Hussain forteller at de jobber med en ny versjon av appen, der individuell betaling av lunsjen vil være mulig. Dersom bedriften subsidierer lunsjen vil det være «nettoprisen» som er synlig for den ansatte.

I dag kan LunchFarm leverer til Oslo, Asker og Bærum, men at målet er å dekke hele Akershus før de eventuelt starter levering andre steder.

Enkel app

Vi har testet appen til LunchFarm i en uke. Appen lar deg se lunsjmenyen for cirka en måned fram i tid. Du kan enkelt legge til, endre eller avbestille en lunsj via mobilen, slik at du eller bedriften slipper å betale når du likevel ikke er på jobb. Hver lunsj inneholder en kort beskrivelse og eventuelle allergener oppgis, slik at allergikere kan velge bort mat de ikke tåler.

Appen kan brukes med norske eller engelske menyer. Appen lar deg også sette opp en standardlevering. Du kan for eksempel si at du vil ha «matpakka» hver dag eller matpakke på mandag, baguett på tirsdag, varm lunsj på onsdag og så videre. 

INNOVASJON: LunchFarm holder til i lokalene til Mesh, mens maten produseres av firmaet Dønn Ærlig Catering.
INNOVASJON: LunchFarm holder til i lokalene til Mesh, mens maten produseres av firmaet Dønn Ærlig Catering. Foto: Selskapet

Variert meny

I testperioden rakk vi bare å spise to lunsjer selv, resten tok vår kollega seg av. Lunsjene varierer fra matpakken «Frøya» (fire store skiver med variert pålegg) til varme lunsjer som kalkunstek med fløtegratinerte poteter. Matpakka «Frøya» var en traust norsk matpakke som selv en sulten journalist ble mett av. Baguetten vi fikk den ene dagen var riktig lekker, mens vår kollega blant annet fikk en kyllinggryte med ris. Til lunsjen kommer det også drikke i form en fruktsmoothie.

Prisene starter på 45 kroner for en matpakke inkludert drikke og går til 76 kroner for en varmrett med drikke (alle priser eks. 15 prosent mva.). I tillegg kommer det et frakttillegg på 149 kroner for levering til bedriver med færre enn 20 ansatte.

Sosialt alibi

LunchFarm har også valgt å donere et måltid til FN World Food Program for hvert måltid de leverer.

– Alexander, medgründeren min, vokste opp i Afrika der faren var direktør i FN World Food Program. Da vi fikk høre om hvor lite det koster for et måltid for en person, ønsketvi å delta i dette programmet og oppfordrer samtidig andre til å gjøre det samme. For hvert måltid vi selger, så donerer vi et måltid til World Food Program, sier Hussain.

Likte du denne artikkelen? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss gjerne på Facebook!

LUNSJ-APP: Noen skjermbilder fra appen til LunchFarm som viser hvordan den ser ut.
LUNSJ-APP: Noen skjermbilder fra appen til LunchFarm som viser hvordan den ser ut. Foto: Hallvard Lunde

Denne saken ble første gang publisert 10/09 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også