Rørt syltetøy

Slik lager du rørt syltetøy

Rørt syltetøy går fort å lage og det smaker alldeles fantastisk.

Sist oppdatert

Ute i naturen bugner det av friske, velsmakende bær. Du kan lage rørt syltetøy av for eksempel blåbær, rips eller bringebær.

I videoen over kan du lære hvordan du lager rørte bær.

Det er superenkelt og smaker kjempegodt.

Rør sammen bærene, putt i fryseren, og nyt den deilige smaken.

Se fremgangsmåten lenger ned på siden!

Til rårørte bær er det viktig at bærene er helt rene, ferske og fine, fjern bløte/stygge bær.

Dersom du ser at bærene er litt støvete eller har litt jord på seg, kan du skylle dem raskt i kaldt vann, la dem renne godt av, og deretter rense dem.

Les også: Herlige bringebær-oppskrifter

Slik gjør du:

Legg våte bær på kjøkkenpapir. Ha bærene i en bolle.

Rør bær og sukker til sukkeret er smeltet.

Litt sitron kan tilsettes for holdbarhetens skyld.

Bland sukker og eventuelt frysepulver og tilsett dette litt etter litt under kraftig visping, du kan bruke el-visp.

Rør til sukkeret er smeltet.

Øs frysetøyet i helt rene glass eller i frysebeger og sett på tett lokk.

Merk eventuelt med type bær og dato.

Syltetøyet er holdbart i kjøleskap i inntil en uke eller i dypfryser opptil ett år.

Dette trenger du:

  • Glass eller plastbegre med tett lokk
  • Fine, ferske bær
  • Ca. 3 dl sukker per kg bær, eller etter smak
  • Eventuelt en halv pose frysepulver
  • Eventuelt litt sitronsaft eller ørlite sitronsyre for holdbarhetens skyld
  • Frysebeger / merkelapper

Denne saken ble første gang publisert 19/08 2008, og sist oppdatert 09/08 2018.

Les også