Hvordan lage kakemenn

Små kakemenn til små barn

I denne videoen viser marit deg hvordan du kan lage sprø, hvite kakemenn som passer godt i bursdagen.

Publisert Oppdatert

Du kan skrive ut denne oppskriften ved å trykke på printsymbolet nederst på siden.

1.Lag deigen

Ha hvetemel og sukker i en bolle. Smelt smøret og tilsett hornsaltet. Når hornsaltet kommer i kontakt med smøret, skjer det en kjemisk reaksjon som gjør at det begynner å boble, og det utvikles en ganske sterk lukt. Men fortvil ikke. Det er sånn det skal være, og kakene kommer ikke til å smake som denne lukta.

Ha det smeltede smøret, hornsaltet og vannet oppi bakebollen og bland alt til du får en jevn og fin deig. Du kan gjerne bruke miksmasteren til dette. Pakk deigen inn i plastikk og legg den i kjøleskapet i minst 1 time. Den kan gjerne ligge der over natten.

2. Kjevle ut deigen

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig over- og undervarme. Kle 3-4 stekebrett med bakepapir.

Dryss litt hvetemel på bakebordet og legg en deigklump oppå. Kjevle ut til leiven er 2-3 mm tykk. Løft den opp litt innimellom for å forsikre deg om at den ikke sitter fast i bordet. Dryss eventuelt på litt mer mel før du fortsetter. Stikk ut kaker med de formene du har. Lager du veldig store figurer, kan det være lurt å legge dem på et eget stekebrett..

3. Steking

Stek kakene midt i ovnen hvis du bruker over- og undervarme i 12-14 minutter. Bruker du varmluft, kan du steke flere brett på én gang. Jeg steker maks tre brett samtidig. Kakene skal fremdeles være hvite, men de kan ha begynt å få litt farge på tuppene. De største kakene krever litt lengre steketid enn de små Legg dem over på en rist, og la dem avkjøles der.

Bruk baksiden av en fyrstikk til å dyppe i konditorfargen og tegne på kakene med.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning