Hvordan få kaken perfekt

Tre tips for å lykkes med kakene

Er du ute etter å løfte kaken din fra god til perfekt? Her kommmer tipsene.

Publisert Oppdatert

Hvitpisket smør og sukker, stivpiskede eggehviter og eggedosis er viktige baser i mange kaker.

I disse videoene ser du hvordan det gjøres riktig. I tilegg får du tre tips fra klikks bakeekspert Marit Røttingsnes Westlie

Vær nøye

Det første tipser burde være opplagt, men det er her mange feiler. Følg oppskriften, og vær nøye. Det er mange kjemiske prosesser som skal gå riktig hvis kaken skal bli vellykket. Derfor er det spesielt viktig å følge oppskriften nøye når du baker kake.

se også: test av iskrem

Løft bort bollen

Når du for eksempel har hvitpisket eggehviter må du sørge for at den luften du har pisket inn i første omgang blir i deigen når du tilsetter det tørre. Derfor må du løfte bollen ut av mikseren og vende inn det tørre med en slikkepott. Det gjør du akkurat til mel-lommene har forsvunnet.

se også: dette handler barna

Ikke stek for lenge

Forskjellen på en tørr og en saftig kake kan være få minutter, og ingen stekeovner er like. Derfor må du ikke stole blindt på stekelengden i oppskriften, men sjekke kaken jevnlig. Det gjør du ved å stikke en strikkepinne inn i midten av kaken. Det du har på tuppen viser status på deigen midt inne i kaka. Følger det ingenting med ut er den helt gjennomstekt.

les også: hvilken bunad er hottest

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning