NYE MATERIALER TIL TERRASSEN

Miljøvennlige terrassegulv

Darren Saines forteller om miljøvennlige terrassegulv som legges med usynlige skruer.

Publisert Oppdatert

Hagedesigner Darren Saines forteller om legging av Kebony og terrassegulv av plast, begge miljøvennlige og alternative materialer til bruk på terrassen.

Usynlige skruer

Det finnes også nye, smarte metoder å bruke når man legger terrassegulv. Legging av terrassegulv er veldig enkelt i følge Darren Saines; du skyver bare inn en liten skive i det tilhørende utfreste sporet i siden av terrassebordet. Skiven skrus fast i bjelkene, og skruene blir usynlige i selve terrassegulvet.

Plastgulv

En annen type miljøvennlige gulv som er tilgjengelig hos byggvarekjedene, er terrassebord laget av resirkulerte bæreposer og annen plast. De er tilnærmet vedlikeholdsfrie, da de bare trenger en vask i blant.

Noe man må passe på med dette plastgulvet, er avstanden mellom bjelkene (det gulvet hviler på) - 60cm er for mye, avstanden kan bare være 40cm.

Gulvet legges med plaststrimler mellom bordene i et not og fjær system, slik at f.eks ugress ikke vokser opp imellom bordene. Skruene som benyttes er spesielle, den øverste centimeteren av skruen trekker plasten tilbake over skruehodet. Etter noen dager er derfor skruene helt usynlige.

Mer å lese:

Legging av terrassegulv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning