leserne forteller

Han var 20 år yngre enn meg, og jeg ødela ekteskapet hans

Mads var ung og kjekk, morsom og viril – og han påsto at han var forelsket i meg. Jeg hadde ikke de samme følelsene for ham, men jeg innrømmer at jeg ble veldig smigret.

Pluss ikon
<b>HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.</b>
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty images
Sist oppdatert

Gjennom hele oppveksten og ungdomstiden fikk jeg høre at jeg var pen. Nå er jeg 45 og får høre at jeg ser flott og ungdommelig ut. Kanskje det er noe i det, for jeg har en evne til å tiltrekke meg menn, og særlig de litt yngre.

Jeg var gift i mange år før min mann flyttet til en annen kvinne, og barna har flyttet hjemmefra. Jeg har en bra jobb som jeg trives i, moderne og lekker leilighet og en liten bil.

Venner har jeg nok av, jeg er ikke ensom, og jeg savner slett ikke mannen min og ekteskapet. Det var uansett ikke lykkelig de siste årene. Jeg nyter fri­heten i min voksne alder og synes det er deilig å kunne bestemme over min egen tid.

For tre måneder siden møtte jeg Mads. Jeg var på fottur i fjellet sammen med to venninner og møtte ham og en kamerat på en av turisthyttene der vi overnattet. Jeg og venninnene mine kom i prat med de to ungguttene; for det var slik vi så dem, som unge, morsomme og festlige gutter. Både Mads og kameraten var nesten 20 år yngre enn oss.

Vi drakk rødvin foran peisen om kvelden, og vi lo og fleipet på en uforpliktende og avslappet måte. Det var ikke før de andre skulle legge seg at det skjedde noe.

Jeg var slett ikke trett og hadde mer lyst til å gå en tur ut i den vakre fjellheimen der fullmånen lyste vei, enn å krype til køys. Da Mads hørte det, ville han gå sammen med meg.

– Jeg er heller ikke trett, sa han og gikk for å hente ytterjakken og fjellskoene sine.

For meg var det bare en lek

Det oppsto en helt spesiell, nær og romantisk stemning der ute mellom krokete fjellbjørk og mosegrodde knauser denne måneskinnsnatten. Mads la armen om skulderen min da vi kom et stykke bort fra hytta, og jeg hadde ikke noe imot nærkontakten med den kjekke unge mannen. Likevel protesterte jeg da han ville kysse meg.

– Mads, lo jeg. – Jeg kunne nesten ha vært moren din. Sønnen min er bare fire år yngre enn deg.

– Det bryr jeg meg ikke om, svarte han og så alvorlig på meg. – Jeg liker deg, Eva. Jeg har sittet og sett på deg i hele kveld. Jeg tror jeg er forelsket.

– Da har du drukket for mye! Jeg følte meg brydd og smigret på samme tid.

– Nei. Han ristet på hodet, fremdeles alvorlig. – Jeg er ikke full. Men jeg vet at jeg liker deg.

– Mads! Du er jo gift.

Han hadde fortalt tidligere på kvelden at han var gift og hadde en sønn på tre år.

– Ja. Men Guro og jeg … Vi har aldri passet sammen.

Han kysset meg, og jeg lot det skje. Han var ung, viril og utrolig kjekk og sjarmerende. Også falt han for meg, som var så mye eldre enn ham. Selvfølelsen steg mens jeg gikk der med min hånd i hans og hørte ham si pene ting om meg.

Inni meg raste tankene. Jeg visste at jeg burde sette en stopper for flørten, samtidig var det spennende og ikke så lite smigrende. Jeg kunne jo ta med meg denne ene kvelden. Ta det for det det var, et vakkert fjelleventyr. En engangsforeteelse som siden ville falle inn blant minnene.

Vi lå sammen den natten. Jeg hadde ingen skrupler. For meg var dette et eventyr.

At Mads påsto han hadde falt for meg, tok jeg egentlig ikke så alvorlig. Det var noe han trodde her og nå, grepet av stemningen og av øyeblikket.

Morgenen etter skiltes våre veier. Vi tre damene skulle én vei, Mads og kameraten en annen. Jeg prøvde å være mitt vanlige, muntre og ubekymrede jeg da vi møtte dem ved frokosten, men jeg var ikke upåvirket av de lange, alvorlige blikkene Mads sendte meg. Igjen følte jeg meg både urolig og smigret.

Mads ringte til meg to dager etter at vi kom hjem fra fjellet. – Eva, jeg har tenkt på deg hver dag. Hver natt. Jeg må få treffe deg igjen.

Les også (+) – Jeg var aldri bra nok for mamma

Jeg skulle sagt nei..

Jeg smilte mens jeg holdt om telefonrøret. Igjen følte jeg denne stoltheten. – Hvordan skal det skje? spurte jeg og visste at jeg burde ha sagt blankt nei med én gang.

Mads kom. Han kom den kvelden og mange kvelder etter det. Jeg nøt den unge og virile elskeren i fulle drag og sa hele tiden til meg selv at det bare var en lek. Ingen av oss mente alvor.

Det var et forhold som kunne ta slutt når som helst, uten at det ville bety noe.

Men etter hvert som jeg skjønte at Mads la mer i forholdet enn jeg, begynte jeg å få kalde føtter. Jeg merket også at jeg selv begynte å lengte etter ham og vente på ham når han skulle komme. Jeg tenkte litt for mye på ham, mer enn jeg egentlig likte.

Jeg var slett ikke innstilt på noe alvorlig forhold til Mads. Jeg var fri, og det ville jeg fortsette å være. Likevel nøt jeg i all hemmelighet å ha slik makt over en mann som var så mye yngre enn meg.

Jeg fikk nærmest sjokk da jeg forsto at Mads virkelig mente alvor. Den kvelden han fortalte at han ville flytte fra sin kone og sin sønn for å kunne være sammen med meg, ble jeg vettskremt. Hva var det jeg hadde stelt i stand?

Det var ikke dette jeg ville.

Jeg hadde barn på Mads’ alder. Tanken på å flytte sammen med Mads – for det var det han ønsket – var bare skremmende. Aldri om det ville gå bra. Jeg ville ikke ha noen mann som skulle bo sammen med meg. Jeg ville ikke ha en annens barn på besøk annenhver helg. Jeg ville ha min frihet.

Det burde jeg jo ha tenkt på før. For Mads’ kone fikk selvfølgelig vite om forholdet vårt. Jeg tror nesten Mads fortalte det selv for å skape en situasjon som gjorde at han ble kastet ut hjemme.

Han var dypt og inderlig forelsket i meg og kunne ikke forstå hvorfor han ikke kunne flytte til meg. Vi hadde det jo så godt sammen.

Den første tiden etter bruddet fikk han bo hos meg. Jeg følte meg forpliktet til å hjelpe ham i og med at jeg var skyld i hele situasjonen. Men etter hvert ba jeg ham flytte til en kamerat. Jeg orket ganske enkelt ikke å ha ham der hver eneste kveld og natt.

Les også (+) Jeg måtte si til mannen min at jeg likte damer

Vår uskyldige flørt, ble alt annet..

Jeg elsket ikke Mads. Jeg klarte ikke å gjengjelde hans forelskelse. Da jeg innledet forholdet, hadde jeg vel aldri drømt om at det skulle ta helt av og ende slik.

Eller jo, jeg hadde nok tenkt meg muligheten, i dag må jeg innrømme det. Tanken på at jeg skulle få Mads så i min hule hånd at han ville gjøre hva som helst for å være sammen med meg, hadde streifet meg.

Men jeg mente aldri alvor. Jeg visste hele tiden at jeg ikke ville ofre friheten min for å leve sammen med ham. Jeg følte at jeg ville gjøre meg til latter for resten av familien og vennene mine hvis jeg flytte sammen med en som kunne vært sønnen min, og det var jeg ikke villig til.

Mads bor alene på et hybelhus i dag. Vi har ingen kontakt lenger. Jeg tror han og hans kone er separert. Min lek med Mads’ følelser ødela ekteskapet og familien hans.

Min forfengelighet, dette å kunne sole meg i en ung manns beundring og attrå, gjorde meg til en egoistisk og kynisk kvinne som ikke tenkte på konsekvensene, jeg bare pleiet min egen forfengelighet.

I dag er jeg slett ikke stolt av det. Jeg skammer meg over å ha vært så tåpelig. Men jeg mistet vel hodet, jeg også, om enn på en litt annen måte enn Mads.

La min historie vær en advarsel til andre kvinner som tror de kan leke med menn.

Det er ikke helt uvanlig at unge menn blir tiltrukket av modne kvinner i våre dager. Jeg opplever det fortsatt. Men nå holder jeg meg langt unna.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på sidene «Leserne forteller» i Hjemmet. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 12/04 2022, og sist oppdatert 15/07 2022.

Les også